Israëlische luchtmacht bestookt opnieuw doelwitten van Hamas na raketaanval vanuit de Gazastrook

Voor de tweede dag op rij heeft het Israëlische leger luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat er eerder een raket was afgevuurd vanuit de Palestijnse enclave.

Het Israëlische leger meldde zaterdag bombardementen te hebben uitgevoerd tegen “terroristische doelwitten”. De aanval was gericht op “trainingskampen, een lanceringspost voor luchtafweerraketten, een betonfabriek en de infrastructuur van een terroristische tunnel”, klinkt het.

Enkele uren vroeger werd er een raket afgevuurd vanop de Gazastrook naar het zuiden van Israël. De raket kwam terecht op Israëlisch grondgebied, maar in een onbewoonde zone, aldus het leger. De aanval werd nog niet opgeëist.

In een verklaring zei de Regionale Raad van Eshkol:

Kort geleden klonken er luchtalarmsirenes in twee steden in de Raad (Holit en Sdei Avraham). Het lijkt erop dat een raket in een open gebied is gevallen, buiten een stad. Er zijn huiszoekingen door het leger. Er waren geen lichamelijk letsel en het is niet bekend dat er schade was. We zullen later updaten.

IAF valt Hamas-terreurdoelen aan als vergelding voor raketbeschietingen in Gaza.