De chef van Amnesty International trekt de claim van ‘Israël vermoordde Arafat’ in

Amnesty International heeft geprobeerd afstand te nemen van een tweet van zijn nieuwe secretaris-generaal die suggereerde dat Israël de overleden Palestijnse leider Yasser Arafat vermoordde.

Agnès Callamard, die vorige maand secretaris-generaal van de organisatie werd, maakte de opmerkingen toen zij in 2013 een interview in de New York Times deelde met de toenmalige president van Israël, Shimon Peres.

NYT-interview van Shimon Perres [sic] waarin hij toegeeft dat Yasser Arafat werd vermoord“, schreef ze en voegde de hashtag #Israel toe.

Maar de advocaat en mensenrechtenactivist Hillel Neuer zei dat de woorden van Callamard “een stereotiepe laster’ waren. In het interview met de New York Times werd Peres zelfs geciteerd die zei dat hij niet vond dat Arafat vermoord moest worden …

… omdat ik dacht dat het mogelijk was om zaken met hem te doen. Zonder hem was het veel gecompliceerder. Wie had anders de Oslo-deal kunnen sluiten?

Arafat, die 35 jaar lang de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie leidde, stierf in november 2004 in een Frans militair hospitaal, weken nadat hij in slechte gezondheid vanuit zijn compound op de Westelijke Jordaanoever was overgevlogen.

Verschillende Palestijnse functionarissen, waaronder Arafats opvolger Mahmoud Abbas, hebben gesuggereerd dat hij het slachtoffer was van een moord, maar hebben nooit bewijs aangedragen.

Israël heeft altijd ontkend een rol te hebben gespeeld in de dood van de PLO-leider. Amnesty International zei in een korte verklaring: “De tweet is in allerijl geschreven en is onjuist. Het geeft niet het standpunt van Amnesty International of Agnès Callamard weer.

De tweet was donderdagochtend nog steeds beschikbaar op het account van Callamard, ondanks haar oproepen om het te verwijderen. Hillel Neuer zei dat de tweet van Callamard “een voorbeeld is van de modus operandi van Amnesty als het om Israël gaat“.

Hij vertelde aan Jewish News:

Zij [Callamard] beschuldigde Israël instinctief van moord zonder ooit de moeite te nemen om de feiten te controleren. De organisatie die ze nu leidt en waarvoor ze vele jaren heeft gewerkt, haastte zich in 2019 om Israël te veroordelen voor het bombarderen van een mensenrechtenbureau in Gaza, terwijl de raket in feite werd afgevuurd door een Palestijnse terreurgroep. Callamards stereotiepe laster van Israël was niet eenmalig. Haar twitteraccount staat vol met tientallen ongegronde, vijandige en eenzijdige aanvallen op Israël, terwijl ze Hamas nog nooit één keer heeft genoemd. Ze moet al haar valse uitspraken verwijderen en zich verontschuldigen.

Een gedachte over “De chef van Amnesty International trekt de claim van ‘Israël vermoordde Arafat’ in

  1. Met leiders als Agnes Callamard hebben de échte slachtoffers van politieke terreur géén kans.

    Amnesty International is, net als 90% van al deze humanitaire NGO’s, gewoon een overbodige organisatie met overbetaalde CEO’s & medewerkers.

    Zij leven van vergane glorie en contributies van ongeinformeerde idioten.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.