Voormalig ambassadeur Nikki Haley hekelt Amerikaanse hervatting van UNRWA-financiering

De voormalige Amerikaanse ambassadeur bij de VN Nikki Haley veroordeelde het besluit van de regering-Biden om de financiering van de Palestijnse vluchtelingenorganisatie van de VN op donderdag te hervatten, en noemde het een verspilling van belastingdollars en een obstakel voor vrede, bericht The Algemeiner.

De VS kondigde woensdag aan dat het $ 150 miljoen aan financiering voor het United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) zou vernieuwen , samen met andere hulp aan de Westelijke Jordaanoever en Gaza, waarmee een besluit van de regering-Trump uit 2018 werd teruggedraaid.

Staatssecretaris Antony Blinken zei dat de VS “verheugd was om aan te kondigen dat we, in samenwerking met het Congres, van plan zijn de economische, ontwikkelings- en humanitaire hulp van de VS aan het Palestijnse volk weer op te starten”.

Ambassadeur Haley bekritiseerde het besluit sterk en zei tegen The Algemeiner : “De Palestijnse hulporganisatie UNRWA behoort tot de meest corrupte en contraproductieve van alle VN-agentschappen. President Trump heeft er terecht van afgezien. “

“President Biden verspilt miljoenen Amerikaanse belastingdollars en ondermijnt de grote vooruitgang die wordt geboekt op het gebied van vrede in het Midden-Oosten”, beweerde ze.

Een groep Republikeinse senatoren maakte ook bezwaar tegen de beslissing van het Witte Huis. Bloomberg meldde dat de wetgevers, onder leiding van senator Ted Cruz, een brief naar president Joe Biden stuurden met de mededeling:

We roepen u op om deze uitgaven stop te zetten totdat het ministerie van Buitenlandse Zaken rekening houdt met wettelijke beperkingen en bekende tekortkomingen in de distributie van dergelijke hulp verhelpt. die jarenlang terrorisme tegen Amerikanen en Israëli’s hebben gepromoot en gefaciliteerd.

“De regering-Biden-Harris moet zich concentreren op de noodzakelijke programma’s die het Congres consequent voor ogen heeft, en waarvoor het middelen heeft toegewezen en uitzonderingen heeft gemaakt op de beperkingen op hulp, inclusief die met betrekking tot kritieke medische en afvalwaterzuiveringsprogramma’s die het Palestijnse volk onmiddellijk nodig heeft, ”Beweerde de brief.

De Israëlische gezant bij de VN Gilad Erdan bekritiseerde woensdag de actie van de regering en zei dat “Israël sterk gekant is tegen de anti-Israëlische en antisemitische activiteiten die plaatsvinden in de faciliteiten van de UNRWA.”

“Wij zijn van mening dat dit VN-agentschap voor zogenaamde ‘vluchtelingen’ niet zou moeten bestaan ​​in zijn huidige vorm”, zei hij in een verklaring. “UNRWA-scholen gebruiken regelmatig materiaal dat aanzet tegen Israël en de verdraaide definitie die het bureau gebruikt om te bepalen wie een ‘vluchteling’ is, houdt het conflict alleen maar in stand.”

Een gedachte over “Voormalig ambassadeur Nikki Haley hekelt Amerikaanse hervatting van UNRWA-financiering

 1. Ze heeft natuurlijk 100% gelijk maar als een goede beslissing via juist inzicht, maar door Trump gemaakt, dan moet het door opa Joe & co automatische geannuleerd worden.

  Het WH word geregeerd door een seniele oude man, gemanipuleerd door linkse idiologen en gesteund door de échte machthebbers…, de media & grote Tech/Wall Street bedrijven.

  De Media heeft géén belang in oplossingen van conflicten, want dan hebben ze niets te melden/verkopen.

  Tech/Wall street bedrijven kijken alléén hoe ze hun winst/invloed kunnen vergroten met zoveel mogelijk producten, geproduceerd door zo min mogelijk mensen tegen zo laag mogelijke prijzen.

  Amerika first is veel te klein voor hen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.