De door de Democraten geleide commissie Buitenlandse Zaken verwijdert Joden uit Yom HaShoah

Niets duurt eeuwig … behalve Jodenhaat [aka antisemitisme]. Vanaf 19 september 1941 worden in Oostenrijk Joden verplicht een gele Davidster op te spelden. Zo’n speciaal herkenningsteken – aka de Judenhut – moesten ze ook al in 1267 dragen. Hierboven een groep Joodse meisjes in Wenen tijdens WOII [beeldbron: USHMM]

De door de Democratische Partij gecontroleerde commissie voor buitenlandse zaken van het Huis bracht een Yom HaShoah-verklaring uit waarin werd weggelaten naar de zes miljoen Joden die in de Holocaust werden gedood en waarin Holocaust werd gespeld met een kleine H, aldus een bericht op Arutz Sheva.

De verklaring noemde ook vooroordelen, maar vermeldde niet specifiek antisemitisme of jodenhaat.

Donderdag tweette de door de Democraten geleide Commissie Buitenlandse Zaken :

Op Yom HaShoah verbinden we ons ertoe de 6 miljoen levens te herdenken die tijdens de holocaust zijn uitgeroeid en miljoenen anderen die de wreedheid hebben overleefd. Om hun herinneringen te eren, moeten we waakzaam blijven tegen de krachten van vooroordelen en onrecht, anders riskeren we de verschrikkingen van het verleden opnieuw te beleven.

Het gebrek aan verwijzing in de verklaring naar de zes miljoen Joodse slachtoffers van de Holocaust en de kleine spelling van het woord “holocaust” wordt door veel Joden als zeer beledigend beschouwd.

Dov Hikind, voormalig volksvertegenwoordiger van de Democratische staat New York, die 35 jaar lang district 48 van Brooklyn vertegenwoordigde, uitte zijn verontwaardiging in een antwoord. Hij twitterde boos:

Weet je nog dat de media de regering Trump vergruizelden omdat ze niet vermeldden dat JODEN werden vermoord in de Holocaust? Blijkbaar vergat het door de Democraten geleide Huis FAC het feit dat 6 MILJOEN JODEN WERDEN VERMOORD TIJDENS DE HOLOCAUST! ‘Yom HaShoah’ is een JOODSE dag ter herdenking van de Holocaust!

2 gedachtes over “De door de Democraten geleide commissie Buitenlandse Zaken verwijdert Joden uit Yom HaShoah

 1. Het laat vooral zien dat Joden pogroms niet zijn beëindigd na de Holocaust.

  Het laat zien dat de politieke mindset van de US om de grenzen te sluiten voor vluchtende Joden niet is veranderd.

  Het laat zien dat velen in de VS/EU/VN daarom bewuste pogen
  Joden uit hun eigen geschiedenis te schrijven……..van Jehoshuah tot nu.

  Alles is erop gericht de geschiedenis te herhalen en ditmaal met een beter resultaat.

  Wat men hiermee voor ogen heeft is een échte Endlösung.

  Want oefening baart kunst!

  Voor 14.700 miljoen Joden is geen plaats tussen de 7.5 biljoen ‘mensen’.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.