Yom Hazikaron 2021: Israël herdenkt zijn helden die vielen onder de Arabische terreur

Aanstaande dinsdag om 20.00 uur zal in heel Israël een herdenkingssirene van één minuut klinken, waarmee het begin van de herdenkingsdag voor de gevallen soldaten van de oorlogen van Israël en de slachtoffers van acties van terrorisme wordt gemarkeerd.

Het aantal Israëlische oorlogsslachtoffers van 1860 tot vandaag bedraagt ​​23.928, volgens cijfers die door het Ministerie van Defensie zijn gepubliceerd. Sinds de laatste Herinnerings Dag (Yom HaZikaron) in 2020 werden 43 mensen toegevoegd aan de lijst van gesneuvelde IDF-soldaten en slachtoffers van terrorisme.

Aanstaande dinsdag beginnen meteen na de sirene er herdenkingsbijeenkomsten in het hele land. De hoofdceremonie vindt plaats op het plein aan de Kotel (aka de Klaagmuur) in Jeruzalem. Alle ceremonies en herdenkingsevenementen worden dit jaar gehouden in overeenstemming met de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid en volgens de regels van het Groene Paspoort.

Op woensdag om 11.00 uur zal een herdenkingssirene van twee minuten klinken, waarna herdenkingsdiensten van de staat zullen beginnen op 52 militaire begraafplaatsen en op gedenkplaatsen in het hele land. De hoofdceremonie vindt plaats in de State Memorial Hall op de berg Herzl in Jeruzalem.

Ter voorbereiding op Memorial Day voltooide de afdeling Families, Herdenking en Erfgoed de voorbereiding van de 52 militaire begraafplaatsen, de gedenkplaats Bedouin Warriors op het knooppunt Hamovil, die honderden militaire begraafplaatsen en duizenden graven omvat op de verschillende plaatsen van Kiryat Shmona tot Eilat. De werken omvatten renovatie, toegankelijkheid, onderhoud, schoonmaak, landschapsarchitectuur, polijsten en vervangen van beschadigde of oude grafstenen.

De namen van alle slachtoffers van zullen achtereenvolgens worden uitgezonden op Channel 26 (Partner, Yes and Hot), op Cellcom TV en in Idan Plus op het izkor-kanaal in de volgorde waarin ze vielen, vanaf de avond van Memorial Day om 8 uur: 45 uur op dinsdag en tot de afsluiting de volgende avond.

De laatste jaren is de mogelijkheid om een ​​virtuele herdenkingskaars aan te steken ook toegevoegd aan de mogelijkheid om een ​​fysieke kaars aan te steken op de ‘Yizkor’-website van het Ministerie van Defensie. Bezoekers van de website kunnen een algemene kaars aansteken ter nagedachtenis aan de gevallenen of een persoonlijke kaars ter nagedachtenis aan een specifieke persoon. Vanaf dit jaar is de inzet ook op de website te zien.