Toenemend online antisemitisme vormt wereldwijd een nieuwe uitdaging voor het Joodse volk

De toename van digitale manifestaties van antisemitisme in 2020 – gedetailleerd in een nieuw rapport van de Universiteit van Tel Aviv, dat ook een daling liet zien in daden van fysieke en verbale agressie jegens Joden – onderstreepte de veranderende uitdagingen waarmee joodse gemeenschappen worden geconfronteerd tijdens de COVID-19-pandemie. betoogde hoofdredacteur van The Algemeiner Dovid Efune tijdens een woensdag interview met I24 News.

“We zien wat ik zou noemen een aanzienlijke afname van gewelddadige incidenten, maar in feite een toename van elke andere vorm van antisemitisme waarbij geen fysiek contact betrokken is. En in die zin zijn dit nauwelijks troostende cijfers”, aldus Efune.

In het jaarlijkse antisemitisme-rapport, gepubliceerd door het Kantor Center van de Universiteit van Tel Aviv, in samenwerking met het European Jewish Congress (EJC), werd ook geconstateerd dat…

… hoewel het totale aantal gewelddadige antisemitische gebeurtenissen wereldwijd is afgenomen van 456 (2019) tot 371 (2020) … werd er een toename van 20 procent waargenomen in het ontheiligen van synagogen, begraafplaatsen en Holocaust-gedenktekens (die gesloten of onbewaakt waren vanwege de afsluiting en daarom een ​​gemakkelijke prooi voor antisemitisch vandalisme).

“Aangezien de wereld duidelijk is afgesloten, is het echt verbazingwekkend dat je nog steeds 371 gewelddadige incidenten kunt hebben terwijl elke samenleving op de planeet gesloten is”, zei Efune in het interview.

Het zien van de toename van praktisch alle vormen van antisemitisme, alle uitingen van antisemitisme die beschikbaar zijn voor mensen tijdens het lockdown-klimaat, bevestigt echt dat dit een uitdaging is die dit jaar nergens is geweest. En er zijn zeker grotere en serieuzere bedreigingen die we in de ogen moeten kijken en sterk onder ogen moeten zien.

Het rapport analyseerde ook inhoud die op het dark web circuleert – online ruimtes die de identiteit van de gebruiker verbergen – en ontdekte dat …

… terwijl in de open netwerken ongeveer 70 procent van de antisemitische berichten te maken heeft met nieuw antisemitisme en ongeveer een kwart klassiek antisemitisme uitdraagt, deze verhouding is omgekeerd in het darknet: ongeveer 70 procent manifesteert klassiek antisemitisme en slechts ongeveer 20 procent vertoont nieuw antisemitisme.

Efune merkte op dat de opkomst van digitale ruimtes waar antisemitische individuen samen kunnen komen, de manier waarop online haat zich verspreidt, heeft veranderd.

Nu heb je een omgeving waar allerlei platforms beschikbaar zijn waarmee antisemieten andere antisemieten kunnen ontmoeten en vreemde, verwrongen gemeenschappen kunnen vormen en elkaar kunnen versterken. En bij een aantal van de meest flagrante antisemitische aanvallen die we de afgelopen jaren hebben gezien, hebben de daders een dialoog gevoerd met deze haatgemeenschappen.

En Efune concludeerde:

Dat soort wederzijdse bekrachtiging, dat samensmelten van hatelijke gelijkgestemde individuen – het bouwt zeker op zichzelf en creëert een omgeving waarin deze hatelijke ideologieën zich verder kunnen verspreiden. Het is een nieuwe en unieke uitdaging waarmee we worden geconfronteerd in dit informatietijdperk waarin we vandaag leven, en we hebben nieuwe en unieke strategieën en kansen nodig om te bestrijden en erop te reageren.

Een gedachte over “Toenemend online antisemitisme vormt wereldwijd een nieuwe uitdaging voor het Joodse volk

 1. 14.7 MILJOEN Joden wereldwijd.
  7.5 BILJOEN mensen wereldwijd.

  Van deze 7.5 biljoen heeft anno 2021 de helft slapeloze nachten zolang deze 14.7 miljoen hun planeet bewonen.

  Duizenden jaren van pogroms & moordpartijen op deze kleine groep heeft hun menselijkheid niet kunnen bevorderen.

  Hun zinloze haat is wat hen voed. en dat is pas écht ziek!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.