Meer dan 350 academici ondertekenen een open brief ter ondersteuning van de IHRA-definitie van antisemitisme

Een groep van meer dan 350 academici van instellingen over de hele wereld hebben een nieuwe brief ondertekend ter ondersteuning van de goedkeuring van de werkdefinitie van antisemitisme van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), om te helpen voorzien in de “dringende behoefte” bij het bestrijden van vooroordelen tegen Joden en om zich uit te spreken als Israëli’s en Joden wereldwijd worden bedreigd.

De brief – ondertekend door academici, diplomaten en intellectuelen uit de VS, Europa, Australië, Israël en de Verenigde Arabische Emiraten – erkende de IHRA-definitie van antisemitisme als een “instrument van onschatbare waarde dat de verschillende manifestaties en gewaden van hedendaags antisemitisme erkent”.

Ondergetekenden zijn onder meer de historicus Prof. Jan Grabowski, die in het centrum staat van een precedent-setting, Holocaust-gerelateerde smaadzaak in Polen ; UCLA Professor Computerwetenschappen Judea Pearl; Israëlische diplomaat en voormalig Israëlische ambassadeur in het VK Ron Prosor; evenals tal van wetenschappers van vooraanstaande universiteiten, waaronder Oxford University, Cambridge University, Columbia University en de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem.

“Het hedendaagse antisemitisme concentreert zich obsessief op de vermeende misstanden van het ‘zionisme’,” stelt de brief, “om het zionisme te scheiden van zijn joodse context. Het ‘zionisme’ dat deze antisemieten proberen te belasteren en te bestrijden, heeft weinig gemeen met het werkelijke zionisme. “

Volgens de  IHRA-definitie , die door 31 regeringen over de hele wereld is aangenomen, “is antisemitisme een bepaalde perceptie van joden, die kan worden uitgedrukt als haat jegens joden. Retorische en fysieke manifestaties van antisemitisme zijn gericht tegen joodse of niet-joodse individuen en / of hun bezittingen, joodse gemeenschapsinstellingen en religieuze voorzieningen. “

Het document legt uit dat “kritiek op Israël vergelijkbaar met die tegen enig ander land niet als antisemitisch kan worden beschouwd”, terwijl het erkent dat uitingen van antisemitisme “het aanvallen van de staat Israël, opgevat als een joodse collectiviteit, kunnen omvatten.”

“We zouden nooit suggereren dat kritiek op Israël antisemitisch is”, aldus de open brief. ‘Dit argument is gewoon een stroman. Wanneer echter het bestaan ​​van Israël wordt gedelegitimeerd en bedreigd, wanneer Israëli’s en Joden worden uitgesloten vanwege hun associatie met de Joodse staat, en wanneer antisemitische samenzweringen en stijlfiguren floreren onder het mom van anti-Israëlisme en anti-Zionisme, erkennen we dat dit een zaak van antisemitisme is.”

“We zijn ongelovig bij de suggestie dat het aannemen van de IHRA-definitie en de toewijding om antisemitisme uit te bannen op de een of andere manier in strijd is met de bredere strijd tegen racisme en onderdrukking”, vervolgde het.

2 gedachtes over “Meer dan 350 academici ondertekenen een open brief ter ondersteuning van de IHRA-definitie van antisemitisme

    1. Een maat voor niks, vrees ik. 31 landen hebben IHRA ondertekend waarvan de helft met kritische bemerkingen (Israël). Nog 180 landen te gaan waaronder in het M-O en de Aziatische landen en Z-Amerika. Deze pandemie van Jodenhaat is onverwoestbaar.

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.