Israël keurt bouwplannen goed voor 540 appartementen in Har Homa, Jeruzalem

Nabil Abu Rudeineh, een woordvoerder van Mahmoud Abbas, de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, veroordeelde woensdag het besluit van de gemeente Jeruzalem om de bouw van 540 wooneenheden in de wijk Har Homa in Jeruzalem goed te keuren.

In een verklaring zei Abu Rudeineh dat “de bouw in Jabal Abu Ghneim (de Arabische naam van de wijk Har Homa) in strijd is met de besluiten van de internationale instellingen die de schikking veroordelen, en in het bijzonder met Resolutie 2334 van de Veiligheidsraad, waarin staat dat dat alle vormen van vestiging in de Palestijnse gebieden illegaal zijn.”

Hij voegde eraan toe dat de beslissing “een provocatie is voor de internationale gemeenschap, en vooral voor de nieuwe Amerikaanse regering en het Internationaal Strafhof”.

“De regering van de bezetting probeert, door de voortdurende uitbreiding van de nederzetting en de verovering van Palestijns land, feiten ter plaatse vast te stellen en de oprichting van een ononderbroken Palestijnse staat met Jeruzalem als hoofdstad te voorkomen”, zei Abu Rudeineh.

Hij voegde eraan toe dat “als de internationale gemeenschap, en vooral het internationale Kwartet, zoals het aankondigde, een tweestatenoplossing wil handhaven om vrede en stabiliteit in de regio te bereiken, zij druk moeten uitoefenen op de Israëlische regering om haar nederzettingenactiviteiten stop te zetten en stop met het negeren van legitieme internationale beslissingen. “

2 gedachtes over “Israël keurt bouwplannen goed voor 540 appartementen in Har Homa, Jeruzalem

 1. Oeps, het leger van Westerse deugders zal wel over zichzelf heen buitelen om deze schanddaad van Israel te veroordelen.

  Ik moest daarom gisteren wel lachen toen dictator Erdogan de EU bollebozen v.d. Leyen & Charles Michel een lesje MO gedrag gaf.

  Beiden gingen (zonder protest) zitten op de plaats die voor hen was aangewezen. Ursula, de ‘machtigste’ vrouw van de EU op een zijspoor en Charles Michel schaapachtig naast de Dictator op een mooie stoel.

  V.d. Leyen & Michel…….., wat een vertoning van EU armzaligheid.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit spektakel kwam er na de totale vernedering voor lopende camera van ‘onze’ EU minister v. BZ, Borrell door Lavrov/Rusland.

  De haaien weten waar de kleine vissen zwemmen.

  Rusland, Erdogan & Iran.

  ‘President’ Abbas wilde alléén met president Biden spreken en nam dus geen telefoontje aan van Blinken.

  Als compensatie krijgt de PA/UNWRA nu weer volledige financiering en worden de sancties tegen Iran opgeheven.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.