Holocaust-waarheden zijn weggelaten uit de geschiedenisteksten

Auschwitz-Birkenau 1943-1944. Leden van een Sonderkommando verbranden vergaste mensen in een open put omdat de ovens de verbranding van de massa’s lijken niet meer aankonden

Negeer de lessen uit de Holocaust niet.

Terwijl de winden van Europa de stank van brandend vlees droegen, waar was het geweten van de wereld? De ovens van Auschwitz branden niet meer, maar er zijn nog steeds enkele brandende vragen over de Holocaust of de Tweede Wereldoorlog.

Wie was verantwoordelijk voor de dood van zes miljoen Joden tijdens de Holocaust? Het voor de hand liggende antwoord is het antwoord dat u en ik hebben geleerd van onze leraren sociale studies en uit onze geschiedenisboeken.

We zeggen dat het Hitler en zijn nazi-regime was. Onze geschiedenisboeken en onze leraren waren niet helemaal onjuist toen ze dit aan ons uitlegden, maar misschien waren ze ook niet helemaal correct in hun uitleg.

Ons werd verteld dat de Verenigde Staten en de geallieerde mogendheden gedurende het grootste deel van de oorlog neutraal bleven. Onze leraren gebruikten woorden als ‘isolationistisch beleid’ en spraken met ons over het belang van het buiten de oorlog houden van de Verenigde Staten. 

Ik wil dat je nadenkt over een moeilijkere vraag. Zijn de omstanders niet even schuldig als de daders van deze massamoord? Vragen als deze één en zes miljoen onbeantwoorde kreten onthullen de schokkende realiteit van geallieerde neutraliteit. Maar wat nog belangrijker is, het onthult hoe de regeringen van de Verenigde Staten en de geallieerde machten de schuld moeten dragen voor de grootste genocide in de menselijke geschiedenis.

Ik ga je de rest van het verhaal vertellen. Het deel dat je geschiedenisboeken en leraren sociale studies hebben weggelaten, over hoe de Verenigde Staten en de geallieerde regeringen medeplichtig waren aan Hitler bij de misdaden die tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen het Joodse volk werden gepleegd.

Laten we eerst eens kijken naar het immigratiebeleid van de VS. Tijdens de Holocaust hadden de Verenigde Staten de strengste immigratiewetten ter wereld. In feite waren de wetten zo streng dat de Verenigde Staten niet eens hun eigen quota vulden. In de 10 jaar tussen 1933 en 1943 hadden de Verenigde Staten meer dan anderhalf miljoen vluchtelingen kunnen toelaten, maar kozen ervoor om slechts een klein percentage van dit quotum toe te laten.

De Verenigde Staten weigerden zelfs de toegang tot vluchtelingen die over Amerikaanse immigratieaantallen beschikten. In mei 1939 zeilde een schip genaamd de St. Louis van nazi-Duitsland naar Cuba. Nadat Cuba van gedachten was veranderd en had besloten deze vluchtelingen die ze eerder hadden beloofd niet op te nemen, dachten de 734 vluchtelingen met Amerikaanse immigratieaantallen dat de Verenigde Staten hen misschien eerder zouden opnemen dan hun verwachte tijd. De Verenigde Staten stuurden het schip en alle vluchtelingen terug naar nazi-Duitsland. Denk je dat de apathie en ongevoeligheid van de Verenigde Staten onopgemerkt bleven?

Wat nog erger is, is dat de apathie van de VS diende als rechtvaardiging van het nazi-beleid. U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom de Verenigde Staten geen vluchtelingen wilden toelaten. Ik zal enkele van de meest populaire excuses met je delen.

-De geallieerden waren het erover eens dat het dumpen van grote aantallen vluchtelingen gevaarlijk zou zijn, aangezien sommige van deze vluchtelingen mogelijk vermomde spionnen zijn.

Vertel me eens, hoeveel van de duizenden kleine kinderen die stierven in massagraven en gaskamers, hoeveel denk je dat het spionnen waren?

– Sommige tegenstanders van immigratie zeiden dat vluchtelingen in de nasleep van de Grote Depressie banen zouden stelen die rechtmatig toebehoorden aan werkloze Amerikaanse arbeiders. Heeft een van deze mensen er ooit bij stilgestaan ​​dat deze vluchtelingen zowel consumenten als arbeiders zouden zijn en dus voor evenveel banen zouden zorgen als ze zouden aannemen?

Is geld desondanks heiliger dan een mensenleven? Hoeveel dollar is een leven eigenlijk waard? Wat grenst aan 6 miljoen levens?

Had de bijeenkomst van de Amerikaanse regering een duidelijk beeld van wat er in Europa gebeurde? In augustus 1942 had Hitler meer dan anderhalf miljoen joden gedood in die maand. Dr. Stephen Wise bracht gedetailleerde rapporten naar het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken waarin de uiteindelijke oplossing (Endlösung) van Hitler werd beschreven. De rapporten werden pas in november daaropvolgend geverifieerd en als waar aanvaard. 

In december vaardigen de geallieerden een verklaring uit waarin staat dat NA de oorlog de nazi’s gestraft zouden worden voor de misdaden die ze tegen de Joden hebben gepleegd. Met andere woorden, de geallieerden zouden kijken hoe Hitler alle Joden vermoordde en toen hij klaar was, DAN gingen ze Duitsland straffen.

Hier is nog een interessant feit. De geallieerden wisten precies waar de concentratiekampen en vernietigingskampen waren. Toch verwierp het Amerikaanse Ministerie van Oorlog in 1944 oproepen om de gaskamers van Auschwitz en de spoorwegen naar Auschwitz te bombarderen. De redenen die ze gaven waren dat een dergelijke operatie essentiële luchtmacht zou afleiden van beslissende operaties elders. Ze beweerden dat ze alleen militaire doelen zouden bombarderen. Maar terwijl deze excuses werden gemaakt, bombardeerden de Amerikanen gebieden niet 50 mijl van Auschwitz en industriële doelen in Auschwitz, niet 8 mijl van de gaskamers.

Hoe kon het Amerikaanse publiek toestaan ​​dat hun regering op deze manier doorging? Voor sommigen was een belangrijke reden te wijten aan de slechte berichtgeving in de media. Zonder voldoende pers werd het moeilijk om publieke belangstelling en verontwaardiging op te wekken. Deze belemmerde pogingen om vanuit de basis druk op te bouwen voor overheidsmaatregelen om de Joden te helpen.

Een stringent immigratiebeleid (wat doet het pijn om de massale illegale onbetwiste immigratie vandaag de dag te zien) negeerde reddingsvoorstellen en het gebrek aan openbare informatie hebben de Verenigde Staten en de geallieerde machten medeplichtig gemaakt aan Hitler bij de misdaden tegen het Joodse volk tijdens de Holocaust van de Wereldoorlog II.

Dus wat blijft er voor ons over om te doen? We kunnen geen zes miljoen levens weer tot leven wekken. We kunnen miljoenen verwoeste gezinnen niet herenigen. En hoe we het ook proberen, we kunnen de tijd niet terugdraaien. Maar er zijn een paar dingen die we kunnen doen. We kunnen de wereld met onze ogen open tegemoet treden en onszelf of de regering van ons land nooit meer medeplichtig laten worden door apathie. Laten we beloven te begrijpen wat er in de wereld om ons heen gebeurt, maar wat nog belangrijker is, laten we er onze plicht en onze morele verantwoordelijkheid van maken om over onze medemens te waken.

een artikel van Rabbi Bernard Rosenberg

Rabbi Bernard Rosenberg is emeritus rabbijn van de congregatie Beth-El, Edison, NJ en ontving zijn wijding en doctoraat in het onderwijs aan de Yeshiva University in New York. Hij is een productief auteur en heeft vele onderscheidingen ontvangen, waaronder de Dr. Martin Luther King Jr. Humanitarian Award.

Slechts één antwoord op de Holocaust: Israël !!!

Een gedachte over “Holocaust-waarheden zijn weggelaten uit de geschiedenisteksten

  1. De échte Holocaust waarheid die is gewist ‘zijn lessen niet geleerd!

    Dit komt dan weer voort uit de gewiste waarheden & feiten die er vooral toe dienen de eigen stoep schoon te vegen.

    Nóg een waarheid is het dat educatie & IHRA verklaringen géén genetische fout kunnen herstellen en geen schild vormen tegen obsessieve Jodenhaters.

    Wapens vermoorden geen mensen……mensen doen dit.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.