Israëlische soldaten verijdelen terreuraanslag buiten Jeruzalem

Antisemitische cartoon op de officiële Facebookpagina van Al Fatah, die Palestijnen oproept om in Jeruzalem met hun auto’s en camionettes opzettelijk Joden dood te rijden [beeldbron: PMW]

De Israëlische veiligheidstroepen hebben dinsdagochtend vroeg een poging tot terreuraanslag ten westen van Jeruzalem verijdeld.

Israëlische soldaten schoten een Palestijnse chauffeur dood en verwondden zijn vrouw bij wat volgens het Israëlische leger een poging tot auto-rammen was bij een controlepost op de Westelijke Jordaanoever.

Het incident vond plaats tijdens een IDF-operatie in de door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde stad Bir Nabala, net ten westen van Noord-Jeruzalem.

Tijdens de operatie vestigde Israëlisch veiligheidspersoneel een tijdelijke wegversperring om de doorgang van Israëlische troepen door het gebied te verzekeren.

Op een gegeven moment zagen soldaten een voertuig op hen afkomen bij een schijnbare terroristische aanslag. De soldaten openden het vuur en elimineerden volgens een IDF-woordvoerder de dreiging. Er werden geen gewonden gemeld onder de IDF-troepen.

Hamas-woordvoerder Hazem Qasem twitterde:

Een nieuwe misdaad, gepleegd door de bezetting tegen een Palestijnse familie, leidde tot het martelaarschap van Osama Mansour en zijn vrouw raakte ernstig gewond in het westen van het bezette Jeruzalem. Zulke aanhoudende misdaden houden het escaleren van alle vormen van verzet in om de bezetting te straffen, haar duur te laten betalen voor haar misdaden en het agressieve gedrag van haar leger en kolonisten te beteugelen.

De IDF vertelde de media dat het incident wordt onderzocht door de commandant van de Binyamin Regionale Brigade.