De bloedlaster van het vaccin: de vuile leugen van ‘medische apartheid’

Een flagrante leugen doet de laatste tijd de ronde. Het is een versleten laster tegen het Joodse volk in een moderne gedaante.

De oude bloedlastering – ‘Joden zijn gifmengers’, die door de eeuwen heen werd gebruikt om antisemitisch geweld aan te wakkeren, van de Zwarte Dood tot aan besmette bronnen – is weer opgedoken. Deze keer wordt beweerd dat Israël COVID-19-vaccinaties weigert aan zijn niet-joodse burgers en aan de inwoners van de nog niet soevereine Palestijnse Autoriteit. Deze leugen is dezelfde als zijn voorgangers.

Toch wordt de laster van het vaccin op grote schaal verspreid door de vijanden van Israël, vooral op universiteitscampussen. Op 2 maart hield het Palestijnse Solidariteitscomité bijvoorbeeld een teach-in aan de Universiteit van Texas in Austin, waarin hij beweerde dat ‘medische apartheid’ niet alleen onderdeel was van de Israëlische COVID-19-reactie, maar ook vanwege het onvermogen van zwangere Palestijnse vrouwen om toegang te krijgen tot ziekenhuizen, naar verluidt leidend tot sterfgevallen langs de weg in verband met de bevalling.

Eveneens in maart hield Students for Justice in Palestine (SJP) Chicago een driedaagse campagne genaamd “End Medical Apartheid”, waarin werd beweerd dat Israël de Palestijnen een goede medische behandeling ontzegt, wat parallellen trekt met de ongelijkheden in de gezondheidszorg voor niet-blanke inwoners van Chicago. Evenzo hield SJP van de Universiteit van Maryland een open Zoom-oproep om de claim van “medische apartheid” te delen.

Een misleidende bewering van de laster wegens medische apartheid is dat Israël verantwoordelijk is voor het vaccineren van alle Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza, maar daar niet in is geslaagd. Soortgelijke beweringen zijn naar voren gebracht in The New York Times en op MSNBC , evenals door Senator Bernie Sanders uit Vermont.

De senator van Vermont noemde het “schandalig” dat Israël vaccins naar zijn bondgenoten stuurt voordat de Palestijnse bevolking volledig is gevaccineerd. Een schrijver in The Forward beweerde dat Israël “mensen classificeert op basis van etnische identiteit – en dienovereenkomstig een levensreddende hulpbron toewijst” – een laster die The Forward later introk .

Versterking door de media van de bloedsmisdaad, zoals generaties eerder in Oost-Europa plaatsvond, is een zegen geweest voor anti-Israëlische radicalen. Deze nieuwste uiting van medische apartheid is een belangrijke motor geworden voor pogingen om de steun aan de staat Israël in de Verenigde Staten te ondermijnen.

Zelfs toevallige waarnemers ter plaatse weten dat de feiten het tegenovergestelde zijn. Het is de Palestijnse Autoriteit zelf die de Israëlische medische vergunningen verzamelt die zij controleert voor haar elite, terwijl ze dezelfde toegang aan haar bevolking ontzegt. Het misdrijf van de PA in de gezondheidszorg weerspiegelt de bekende economische wandaden.

Voor alle duidelijkheid: Israël discrimineert op geen enkele manier op basis van etniciteit of religie in zijn COVID-19-vaccinatiecampagne. Het heeft de krantenkoppen gehaald voor het vaccineren van een groter percentage van zijn bevolking dan enig land ter wereld; dit omvat zowel joden als niet-joden.

Hoewel de participatiegraad in zowel de Arabisch-Israëlische gemeenschap als sommige delen van de orthodox-joodse gemeenschap achterblijft bij die van andere delen van de bevolking als gevolg van intrinsieke sociale factoren, schatten de Israëlische gezondheidsstatistieken vanaf maart dat onder Israëli’s in de leeftijd van 50 of ouder, 68 procent van de Arabische burgers van het land was minstens één keer gevaccineerd, en haredi- joden ongeveer 72 procent. Deze cijfers zijn vergelijkbaar met 89 procent onder andere Israëli’s.

Onder de heersende Oslo-akkoorden, die het internationale recht over dit onderwerp vormen, werd de verantwoordelijkheid voor de volksgezondheid voor het grootste deel van de Palestijnse bevolking decennia geleden overgedragen van Israël naar de PA. Maar zelfs vóór het uitbreken van de pandemie hadden tegenstanders van Israël het beschuldigd van “medische apartheid”omdat ze de Palestijnen niet dezelfde kwaliteit van medische zorg bieden als Israëli’s. Het tegenovergestelde is het geval.

De PA verklaarde in 2019 dat het patiënten niet zou toestaan ​​medische zorg te ontvangen in Israël, en weigerde jaarlijks ongeveer 20.000 Palestijnen behandeling, op basis van het aantal dat vooraf door Israël is verleend. De PA nam de actie tegen haar eigen burgers als vergelding voor de goedkeuring door Israël van $ 138 miljoen aan financiële maatregelen tegen het “pay for slay” -beleid van de PA.

De Palestijnse journalist Fathi Sabbah was pijnlijk typerend toen hij publiekelijk klaagde dat zijn dochter, Rima, door Ramallah-functionarissen een vergunning werd geweigerd voor de behandeling van haar zeldzame bloedziekte. Toch werd Saeb Erekat, een Palestijnse toponderhandelaar, met spoed naar een ziekenhuis in Jeruzalem gebracht toen hij geconfronteerd werd met een COVID-19-ademhalingscrisis. Andere Palestijnse elite-functionarissen hebben soortgelijke prioritaire zorg ontvangen.

De situatie ging door tot ver in de COVID-19-crisis, waarbij Palestijnse functionarissen in december 2020 herhaalden dat ze Israël niet hadden benaderd voor hulp bij het verkrijgen van vaccins en van plan waren om deze zelfstandig aan te schaffen met de hulp van de internationale gemeenschap.

“We zijn geen afdeling van het Israëlische ministerie van Defensie. We hebben onze eigen regering en ministerie van Volksgezondheid,” kondigde een PA-functionaris aan aan The Jerusalem Post , “en ze leveren enorme inspanningen om het vaccin te krijgen.” De Palestijnen hebben verschillende buitenlandse bronnen gezocht, vooral Rusland, voor schaarse vaccins. Ondanks het verbod op gezondheidswerk, is Israël erin geslaagd een bescheiden aantal vaccins bij te dragen aan de PA.

Onvergeeflijk nog erger, in mei 2020, voordat de Verenigde Arabische Emiraten formele betrekkingen aangingen met Israël, weigerde de PA $ 14 miljoen aan COVID-19-benodigdheden die door Dubai waren geschonken met hulp van de VN, en legde arrogant uit dat het Etihad-vliegtuig dat de voorraden vervoerde niet had mogen landen op Ben-Gurion International Airport, het dichtst bij Ramallah.

In een tijd dat de wereld in rep en roer was, weigerde de PA dringende medische voorraden die bedoeld waren om de verspreiding onder de bevolking tegen te gaan, omdat het de luchthaven waar de voorraden werden afgeleverd niet beviel. Een PA-functionaris zei tegen verslaggevers: “Palestijnen weigeren een brug te zijn [voor Arabische landen] die streven naar genormaliseerde banden met Israël.”

In termen van apartheid is het de PA die erop aandringt dat wanneer het soevereiniteit bereikt, geen enkele Jood op zijn grondgebied mag wonen, en straft zelfs nu de Arabieren met de dood voor het verkopen van land aan Joden. Van opvallend belang in Gaza is de onderliggende oorzaak van het gebrek aan medische infrastructuur.

Maar waarom? Door Iran gesponsorde Hamas, die de Gazastrook bestuurt, leidt buitenlandse hulp af om tunnels en andere terroristische infrastructuur te bouwen. Geschat wordt dat de kosten van terroristische tunnels 35 ziekenhuizen zouden betalen om de kleine enclave te bedienen, waardoor het een medisch toevluchtsoord wordt.

Israël wil dat zijn hele bevolking wordt ingeënt. Naast de Arabische bevolking heeft Israël zich vrijwillig ertoe verbonden alle inwoners van Oost-Jeruzalem te vaccineren, ook degenen buiten de veiligheidsbarrière. Palestijnen in Israëlische gevangenissen, waaronder terroristen, hebben vaccinaties gekregen.

En in februari kondigde Israël aan dat het meer dan 120.000 Palestijnse arbeiders in Israël of de Westelijke Jordaanoever zou inenten. Op 18 maart waren meer dan 105.000 Palestijnse arbeiders ingeënt. Het is duidelijk dat Israël dringend iedereen wil vaccineren, ongeacht de achtergrond. De successen van COVID-19 van de Joodse Staat zouden niet mogelijk zijn geweest zonder agressief de 20 procent van de Arabische bevolking en de tientallen duizenden Palestijnen die ervoor kiezen om dagelijks in Israël te werken, agressief te vaccineren.

Met name de meeste vaccins die tot nu toe aan de Palestijnen zijn geleverd, onder meer via het internationale vaccin-sharing programma COVAX, zijn via Ben-Gurion International Airport gereisd, ondanks de eerdere zelfverwonding van de PA. Deze medicijnen zijn via Israëlische logistiek op de Westelijke Jordaanoever afgeleverd.

Gezien de wonderbaarlijke inspanningen van Israël om zijn hele bevolking, zowel joden als Arabieren, en de Palestijnen voor wiens volksgezondheid Israël verantwoordelijk is volgens de relevante internationale verplichtingen, in te enten, waarom is het giftige verhaal van discriminatie dan wereldwijd in de krantenkoppen verschenen? Er is geen medisch detective voor nodig om een ​​patroon op te merken.

Israëls vijanden, zowel buitenlandse als binnenlandse, zijn verwikkeld in een generatiestrijd om het bestaansrecht van de Joodse staat te delegitimeren. Geen goede daad is te goed om Israël opnieuw te bewapenen, of het nu gaat om rampenbestrijding, economische kansen voor minderheden of medische hulp.

Door Israël af te schilderen als een onderdrukker, hopen zijn vijanden de steun te werven van iedereen die zich inzet voor de underdog. Vergis je niet, dit zijn dezelfde slimme vijanden die jonge mensen proberen te rekruteren door bewegingen voor verandering in de Verenigde Staten aan te boren en Israël als een slechte speler uit te werpen. Maar het tegendeel is waar.

Door zijn bevolking grondig te vaccineren, leidt Israël de wereld op weg naar herstel van de dodelijke pandemie. Maar de solide waarheid doet er weinig toe wanneer de vijanden van Israël bereid zijn bijgewerkte middeleeuwse leugens te verspreiden op de huidige universiteitscampussen en daarbuiten.

een artikel van Edwin Black op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

2 gedachtes over “De bloedlaster van het vaccin: de vuile leugen van ‘medische apartheid’

  1. Albert Bourla, CEO van Pfizer en één van de 14.800.000 Joodse zonen die 7 biljoen bewoners komt redden van een dodelijke pandemie, blijkt niet in staat een medicijn tegen het meest dodelijke virus tegen zijn volk te produceren.

    Al duizenden jaren waart dit dodelijke virus rond zonder enige hoop op een remedie.

    7 .5 biljoen mensen zijn na na duizenden jaren nog stééds verstrikt in een mondiaal pogrom & uitroeings programma tegen een volk van minder dan 15 miljoen Joden. (net zoveel inwoners als de stad Istanbul)……..om in tijd van nood door een van hen gered te worden.

    Dat is pas écht ziek!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.