Hamas dient eigen lijst in voor aanstaande parlementsverkiezingen

Hamas Movement presenteerde maandag haar lijst voor de verkiezingen voor de Palestijnse Wetgevende Raad in 2021 op het hoofdkwartier van het Centraal Verkiezingscomité onder de slogan “Jeruzalem verenigt ons“.

Khalil Al-Hayya, een Hamas-leider, presenteerde de lijst van Hamas-genomineerden op het hoofdkwartier van de commissie in Gaza-stad, terwijl een delegatie van de Beweging op de Bezette Westelijke Jordaanoever de andere lijst indiende bij het hoofdkwartier van de commissie in Al-Bireh.

Hayya sprak zijn hoop uit dat de verkiezingen de verdeeldheid zouden beëindigen en benadrukte het recht van alle lijsten om op een eerlijke basis te concurreren.

Fawzi Barhoum, de woordvoerder van Hamas, zei in een verklaring dat de slogan het belang van Jeruzalem benadrukt en aandringt op het vernietigen van de “zionistische” vijand [aka Israël].

Barhoum benadrukte dat de gekozen slogan de wens van het Palestijnse volk uitdrukt dat, ongeacht de ‘Israëlische complotten’, het zijn strijd en verzet [lees: terreur en geweld] zal voortzetten tot de bevrijding van Palestina, Jeruzalem en Al-Aqsa een feit is.

Kiesbureau in de Gazastrook