Hamas beweert van zijn christenen te houden die zich haasten om Gaza te ontvluchten

Gazaanse christenen verlaten de Strook op weg naar Judea & Samaria om Kerst te vieren met hun familie

Gisteren prees Hamas met Pasen  de christelijke gemeenschap van Gaza, aldus een bericht van EoZ. Een lid van het International Relations Office van Hamas, dr.Basem Naeem, legde zondagavond een verklaring af: 

Ter gelegenheid van Pasen wensen we de christenen in het algemeen, en in Palestina in het bijzonder, een prettige vakantie vol goedheid en zegen. We bidden dat wanneer het volgende Pasen komt, Jeruzalem zal worden bevrijd. We zijn trots op de religieuze, culturele en sociale diversiteit die het Palestijnse volk al honderden jaren geniet, die is gebaseerd op partnerschap, vreedzaam samenleven en nationale verantwoordelijkheid. We uiten ook onze trots op de christelijke gemeenschap in Gaza, die klein in aantal en groot in waarde en invloed is en die onze trots, waardering en volledige steun geniet.

In 2007 waren er 3000 christenen in Gaza. Na twaalf jaar Hamas-heerschappij zijn er vandaag minder dan duizend. (De moslimbevolking nam in die tijd met ongeveer 35-40% toe.)

Christenen krijgen vaak toestemming om Bethlehem of Jeruzalem te bezoeken op christelijke feestdagen, en velen keren nooit meer terug. Maar tegen de media zeggen ze dat het geweldig is!

Net als bij joden houden de islamisten van hen – zolang ze hun plaats kennen als goede kleine dhimmi’s die blij zijn met af en toe een moord of pogrom.

Hamasleider Ismail Haniyeh te midden van Gazaanse christenen