Anti-Israëlische maoïstische groep voert antisemitische campagne in Toronto

Antisemitische graffiti in een Joodse wijk in Toronto. Foto: met dank aan B’nai Brith Canada.

Een door terroristen geïnspireerde maoïstische groep is verwikkeld in een voortdurende intimidatiecampagne tegen de Joodse gemeenschap in Toronto, aldus een bericht in The Algemeiner van maandag.

Afgelopen woensdag, tijdens de Paasvakantie, werd graffiti ontdekt bij de ingang van een treinstation dat de definitie van antisemitisme van de International Holocaust Remembrance Alliance aanviel, met de naam van de Revolutionaire Studentenbeweging (RSM – Revolutionary Student Movement).

In het weekend werden een aantal andere sites beklad. Een bank in een zwaar Joodse buurt werd bespoten met de graffiti “Vrijheid voor Ahmad Sa’adat! Dood aan het Zionisme!” samen met het communistische hamer- en sikkelsymbool.

Ahmad Sa’adat is een terrorist gevangengenomen door Israël die dient als algemeen secretaris van de beruchte marxistische terreurgroep het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), die verantwoordelijk is voor talloze moorden en andere wreedheden tegen Joden en Israëli’s.

RSM onderschrijft al enige tijd antisemitisch vandalisme en intimidatie. Vorig jaar begroette een tak van de groep in Vancouver foto’s van “supporters” die “Free Palestine” hadden gespoten buiten Vancouver’s Temple Sholom, die de RSM een “Zionistische Synagoge” noemde.

De RSM heeft ook openlijk steun en loyaliteit uitgesproken aan terroristische groeperingen en verkondigd dat het zich laat leiden door “Marxisme-Leninisme-Maoïsme-Gonzalo gedachte.”

Terwijl Lenin en Mao bekend staan als twee van de beruchtste massamoordenaars van de twintigste eeuw, is “Gonzalo” de meer obscure Abimael Guzmán, die de maoïstische terreurgroep “Shining Path” in Peru leidde.

Een door de Peruaanse regering benoemde commissie concludeerde in 2003 dat Shining Path meer dan 30.000 mensen had vermoord tijdens zijn decennialange terroristische campagne.

Michael Mostyn, de CEO van B’nai Brith Canada, zei:

Helaas wordt de Joodse gemeenschap van Canada nog steeds geconfronteerd met bedreigingen van zowel extreemrechts als extreem-links. We werken samen met onze partners in de wetshandhaving en zijn ervan overtuigd dat deze terroristische cel uiteindelijk voor het gerecht zal worden gebracht. Het lastigvallen van de buurt van een Joodse gemeenschap met vijandige boodschappen is duidelijk antisemitisch. Degenen die hebben geprobeerd aanvallen op het Canadese Jodenschap te rechtvaardigen, uit welke bron dan ook, moeten hun hoofd buigen van schaamte. Noch links, noch rechts heeft een monopolie op antisemitisme, en er mogen nooit excuses voor worden gemaakt.

Zwaar gewapende leden van de Abu Ali Mustafa Brigades, het doodseskader van het marxistische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), is wereldwijd razend populair op Universiteit Campussen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.