IDF-commandant over een volgende Israël oorlog: ‘Er kunnen tot 2000 raketten per dag vallen op ons land’

Generaal-majoor Uri Gordin, commandant van het Home Front Commando, sprak maandagochtend over de dreiging die de volgende oorlog van Israël naar verwachting zal vormen voor Israëlische burgers, bericht Arutz Sheva.

Tijdens de Besheva- conferentie zei Gordin dat, afhankelijk van de relatieve dreiging, de staat Israël tijdens de volgende oorlog kan verwachten dat er dagelijks 2.000 raketten op worden afgevuurd. “Dit zal zowel voor het militaire als voor het civiele systeem een uitdaging vormen”, waarschuwde hij.

Hij voegde er echter aan toe dat “onze vijanden op de verschillende fronten moeten weten dat we indien nodig een krachtig leger zullen gebruiken, zoals we in het verleden nooit hebben gedaan. Tegelijkertijd moeten ze weten dat het Israëlische thuisfront, dat zichzelf in het verleden meer dan eens heeft bewezen, sterk is en standvastig zal optreden tegen elke uitdaging waarmee het wordt geconfronteerd.”

Ze weten dat ze niet van ons zullen winnen in de strijd, dus proberen ze de strijd naar het tweede front, ons thuis, te verplaatsen – door fysiek schade toe te brengen aan steden, steden en dorpen, en door onze geest te kwetsen via een psychologische oorlog. Ze moeten weten dat ze zelfs aan het thuisfront een ijzeren, vastberaden en onderling verbonden vuist zullen ontmoeten – en ook daar zullen ze een totale nederlaag lijden.

Over de rol van het Home Front Command in de oorlog tegen het coronavirus zei Gordin:

Tijdens de coronaviruscrisis heeft het Home Front Command zijn doel bereikt: het versterken van de veerkracht van het land en het redden van levens, misschien wel op de belangrijkste manier ooit. werk voor ons uit om ervoor te zorgen dat de pandemie wordt overwonnen en tegelijkertijd de economische en sociale schade van de Israëlische burgers te genezen.

“Het Home Commando heeft gewerkt aan het breedste schaal sinds haar oprichting. Degenen die in het Commando werkte in de lokale autoriteiten, hielp het Ministerie van Volksgezondheid in ziekenhuizen, klinieken, vaccinatie centra, [coronavirus] het testen van centra, in quarantaine plaatsen en het herstel van hotels , en, uiteraard, in het Alon-hoofdkwartier, dat de centrale inspanningen leidde in de strijd tegen de verspreiding van de pandemie. We moeten de goede dingen die zijn gecreëerd als resultaat van de strijd ertegen behouden en gebruiken – de bruggen en samenwerking zijn enkele van de belangrijkste [van deze].”

“Het vertrouwen in ons en het juiste optreden van de burgers zijn een voorwaarde voor de overwinning in elke oorlog of crisis waarmee we in de toekomst te maken zullen krijgen”, concludeerde hij.