Biden geeft in alle stilte extra 75 miljoen dollars aan de Palestijnse Autoriteit

De regering-Biden voert stilletjes de hulp aan de Palestijnse Autoriteit op, meldde The Associated Press woensdag. nadat voormalig president Donald Trump bijna alle hulp had stopgezet.

Volgens het rapport van vorige week, een dag nadat de regering aankondigde dat ze $ 15 miljoen schonk aan kwetsbare Palestijnse Arabische gemeenschappen om de COVID-19-pandemie te helpen bestrijden, stelde ze het Congres zonder openbare aankondiging op de hoogte dat ze de PA $ 75 miljoen zou geven voor economische steun, om gedeeltelijk te gebruiken om hun “vertrouwen en goodwill” te herwinnen na de bezuinigingen in het Trump-tijdperk.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken weigerde commentaar te geven op de melding en het was niet duidelijk of de $ 75 miljoen de $ 15 miljoen aan pandemische hulp omvatte. Over het algemeen steunt de regering een hervatting van de hulp aan de Palestijnen, zei woordvoerder Ned Price van het ministerie van Buitenlandse Zaken:

“We blijven geloven dat Amerikaanse steun voor het Palestijnse volk, inclusief financiële steun, in overeenstemming is met onze waarden. Het is in overeenstemming met onze belangen. Het is natuurlijk in overeenstemming met de belangen van het Palestijnse volk. Het is ook in overeenstemming met de belangen van onze partner, Israël, en we zullen daar in de toekomst meer over te zeggen hebben.”

Sinds haar aantreden heeft de regering-Biden de banden met de PA hernieuwd, die sinds 2017 bevroren zijn. De PA had de VS geboycot uit protest tegen de erkenning door president Donald Trump van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël en de verhuizing van de Amerikaanse ambassade in Israël naar de stad.

De regering-Biden is echter van plan om veel van Trumps beleid met betrekking tot Israël en de PA terug te draaien, inclusief de heropening van het kantoor van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) in Washington, evenals het consulaat in Jeruzalem.

Een onlangs vrijgegeven document onthult dat de regering-Biden een plan aan het uitwerken is om de banden van de VS met de PA te ‘herstellen’.

Volgens de memo is de visie van de VS “om op korte termijn vrijheid, veiligheid en welvaart voor zowel Israëli’s als Palestijnen te bevorderen.”

Een gedachte over “Biden geeft in alle stilte extra 75 miljoen dollars aan de Palestijnse Autoriteit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.