Iran en zijn proxies (huurlegers) willen Israëliërs in het buitenland aanvallen

Het Contra-Terrorisme Bureau op het Hoofdkwartier voor Nationale Veiligheid heeft op maandagavond de belangrijkste punten gepubliceerd van zijn beoordeling van de risico’s voor Israëli’s in het buitenland door terroristische elementen.

Er wordt een aanzienlijke toename verwacht van het aantal Israëli’s dat naar het buitenland reist dit jaar als gevolg van afnemende statistieken over de morbiditeit van het coronavirus en het groeiend aantal Israëli’s dat volledig is ingeënt tegen de ziekte.

In de afgelopen maanden hebben elementen in Iran gedreigd Israëlische doelen te treffen. In januari werd in de buurt van de Israëlische ambassade in India een explosief tot ontploffing gebracht, en ambtenaren in India stelden vast dat Iran achter de aanslag zat.

Het hoofdkwartier voor terrorismebestrijding schat dat Iran in de nabije toekomst zal blijven werken aan het promoten van aanslagen op Israëlische doelen over de hele wereld.

Gebieden met een grote kans op een dergelijke activiteit zijn landen dicht bij Iran – zoals Georgië, Azerbeidzjan, Abu Dhabi, Dubai, Bahrein, de Koerdische regio van Irak, evenals landen in het Midden-Oosten die door Israëli’s worden bezocht (zoals Turkije, Jordanië en Egypte).

Tegelijkertijd blijven wereldwijde jihadistische organisaties, met name de Islamitische Staat (ISIS) en hun aanhangers, volgers rekruteren en aanslagen plegen in verschillende landen over de hele wereld, waaronder landen die door Israëli’s worden bezocht.

De belangrijkste centra van activiteit van de wereldwijde jihadistische organisaties bevinden zich dus in de Sahelregio van Afrika, inclusief Mali en Burkina Faso, Centraal-Afrika, inclusief Noord-Nigeria en aangrenzende landen, het Midden-Oosten, en de Aziatische landen Maleisië, Indonesië, Kasjmir, in India en de zuidelijke Filippijnen.

Bovendien zijn wereldwijde jihadisten zeer gemotiveerd om westerse landen aan te vallen. De terroristische organisatie ISIS heeft haar aanhangers in Syrië en de Sinaï expliciet opgeroepen om Israëlische doelen aan te vallen.

Het Contra-Terrorisme Bureau roept het publiek op dat van plan is om naar het buitenland te gaan om de status van de reiswaarschuwing voor hun bestemming te controleren alvorens kaartjes te kopen.


Bronnen:

♦ naar een artikelAssessment: Iran looking to attack Israelis abroad” van 29 maart 2021 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.