Biden geeft weer miljoenen dollars aan de PA om hun terroristen te vergoeden voor moord

Kabinetsleider Mohammad Shtayyeh van de Palestijnse Autoriteit (PA) verwelkomde vrijdag de hervatting van de financiële steun van de VS aan de PA en beschreef de stap als ‘een belangrijke stap in de goede richting’, meldde het chinese persbureau Xinhua.

In een verklaring zei Shtayyeh:

Het Amerikaanse besluit is een belangrijke stap in de goede richting om de (Palestijnse) relatie met de Amerikaanse regering, die tijdens Trumps termijn in het Witte Huis stopte, opnieuw vorm te geven.

Donderdag kondigde de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Linda Thomas-Greenfield, aan dat Washington de hulpprogramma’s voor de PA hervat, te beginnen met een subsidie ​​van $ 15 miljoen voor de gemeenschappen in Judea, Samaria en de Gazastrook.

Witwassen van geld voor terrorisme
Anderzijds heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken erkend dat de Palestijnse Autoriteit (PA) de betalingen voor terroristische daden niet heeft beëindigd, volgens een niet-openbaar rapport aan het Congres, gezien door The Algemeiner.

De bevindingen van het rapport van 18 maart riepen vragen op over hoe de regering-Biden de Amerikaanse hulp aan de PA zal hervatten terwijl ze voldoet aan de Taylor Force Act (TFA), aangenomen in 2018, die dergelijke hulp beperkt zolang de Palestijnse Autoriteit betalingen blijft doen aan gevangen terroristen.

De PA heeft geen enkele wet ingetrokken die het systeem van schadevergoeding voor gevangengenomen personen toestaat of implementeert die de straf of de periode van opsluiting van een persoon die gevangen zit wegens een terroristische daad gebruikt om de hoogte van de betaalde schadevergoeding te bepalen, of heeft vergelijkbare maatregelen genomen die het effect van het ongeldig maken van een dergelijke wet. De afdeling kon niet bevestigen dat de PA, de PLO en eventuele opvolgers of aangesloten organisaties hebben voldaan aan de vereisten van de TFA.

Sander Gerber – een financieel directeur en fellow bij JINSA en JCPA, die hielp bij het leiden van pogingen om de TFA te halen – zei tegen The Algemeiner:

Dit is een openlijke erkenning door het ministerie van Buitenlandse Zaken dat de Palestijnse Autoriteit actief terroristen sponsort en stappen om de wetten in te trekken en de bureaucratie van de betalingsstructuur voor terroristen te ontmantelen. Tenzij de wetten die terroristen betalen worden ingetrokken, kan de regering-Biden die geld geeft aan de PA zich schuldig maken aan het witwassen van geld voor terrorisme.

Een woordvoerder van het ministerie zei:

Deze regering zet zich in om het betalingssysteem voor gevangenen en martelaars te hervormen. Bij het verlenen van bijstand aan de Westelijke Jordaanoever en Gaza heeft de regering Biden-Harris duidelijk gemaakt dat zij zal voldoen aan de toepasselijke vereisten onder de Amerikaanse wetgeving, waaronder de Taylor Force Act.

Relaties ‘normaliseren’
Greenfield zei ook dat de regering-Biden “stappen zal ondernemen om de diplomatieke communicatiekanalen die tijdens de laatste regering waren stopgezet, te heropenen”.

Sinds haar aantreden heeft de regering-Biden de banden met de PA hernieuwd, die sinds 2017 bevroren zijn. De PA had de VS geboycot uit protest tegen de erkenning door president Donald Trump van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël en de verhuizing van de Amerikaanse ambassade in Israël naar de VS. Stad.

De regering-Biden is echter van plan veel van Trumps beleid met betrekking tot Israël en de PA terug te draaien, inclusief de heropening van het kantoor van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) in Washington, evenals het consulaat in Jeruzalem.

Een onlangs vrijgegeven document onthult dat de regering-Biden een plan aan het uitwerken is om de banden van de VS met de PA te “herstellen”. Volgens de memo is de visie van de VS “om op korte termijn vrijheid, veiligheid en welvaart voor zowel Israëli’s als Palestijnen te bevorderen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “PA welcomes restoration of US aid” van 27 maart 2021 en een artikel van Gary Willig “US restoring assistance programs for the Palestinian Authority” van 25 maart 2021 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Sharon Wrobel “State Department Report Acknowledges Palestinian Authority Payments to Terrorists as Biden Administration Seeks to Resume Aid” van 27 maart 2021 op de site van The Algemeiner

2 gedachtes over “Biden geeft weer miljoenen dollars aan de PA om hun terroristen te vergoeden voor moord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.