De 188ste Gepantserde Brigade van Israël bereidt zich voor op oorlog tegen Hezbollah

Het verdedigen van de grens tegen de infiltratie van Hezbollah, het vernietigen van antitankraketsystemen en het manoeuvreren binnen vijandelijk gebied zijn slechts enkele van de vaardigheden die werden uitgeoefend tijdens de oefening van de 188th Armoured Brigade die donderdag werd voltooid.

De oefening van de brigade was het hoogtepunt van een trainingsessie van 17 weken. De 53ste, 71ste en 74ste Armoured Corps-bataljons en het 605e Engineering Corps-bataljon hielden vooraf alle bataljonsoefeningen. De oefening van de 188th Armoured Brigade omvatte verschillende oefeningen waarbij het werd vergezeld door andere troepen, waaronder infanterie, artillerie en IAF-helikopters, en oefende verschillende scenario’s op de Golanhoogten.

Dori Sa’ar, van het bataljon van het 53e gepantserde korps van de OC, zei tegen The Jerusalem Post op de locatie van de oefening:

Het is onmogelijk dat tanks of infanterie alleen zullen vechten. Ze vechten altijd in de gezamenlijke gevechtsformaties. In deze brigadeoefening zien we allerlei oefeningen, inclusief al deze componenten van een joint-combat-formatie. We oefenden bijvoorbeeld de evacuatie van gewonde troepen uit met helikopters voor zware vrachtwagens of assisteerden met vuurkracht van artilleriebatterijen en aanvalshelikopters.

Dit komt als onderdeel van de strijdleer dat IDF-stafchef Lt.-Gen. Aviv Kohavi implementeert in het leger, inclusief veldslag op meerdere domeinen. Volgens deze doctrine vecht het leger niet met verschillende soorten troepen, zoals infanterie, tanks en straaljagers in verschillende domeinen, waaronder lucht, ondergronds en op zee. In plaats daarvan voeren alle eenheden samen hetzelfde gevecht.

De rol van tanks is om krachtige vuurkracht te leveren die vijanden van veraf kan raken en de mogelijkheid hebben om vijanden te detecteren met geavanceerde sensoren, volgens de nieuwe doctrine. De mogelijkheid om deze taken in de strijd uit te voeren, werd het afgelopen jaar aan de 188th Armoured Brigade gegeven, dat ook wel het ‘transformatiejaar’ werd genoemd.

Het begon met het bedienen van de Merkava IV-Mem 400-tanks, de meest geavanceerde tank in de IDF, die ook het geavanceerde Digital Army 750-communicatiesysteem omvatte.  Dori Sa’ar zei hierover:

Deze grote vervanging van tanks gebeurt eens in de 25 tot 30 jaar. Deze nieuwe tank heeft het meest geavanceerde controle-en-commandosysteem, waardoor we in communicatie kunnen zijn met alle strijdkrachten om ons heen – infanterie, luchtmacht, artillerie en Engineering Corps – en daardoor konden we ‘vuurcirkels sluiten’ en ga snel de strijd aan met de vijand. Het heeft ook systemen die helpen bij het onthullen van de vijand. De [Merkava IV-Mem] 400 heeft ook geavanceerde TROPHY-systeemcapaciteiten. Dit systeem weet hoe het aanvallen moet initiëren en is niet alleen effectief in het beschermen van de tank.

Video: Wat het Israëlische leger zo krachtig en capabel maakt


Bronnen:

♦ naar een artikel van Udi Shaham “With new tech, Israel’ 188th Armored Brigade prepares for Hezbollah war” van 26 maart 2021 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.