De Palestijnse wet sluit Israëli’s specifiek uit van stemrecht: Palestijnse Apartheid!!!

De Palestijnse wet sluit Israëli’s specifiek uit van stemmen. Apartheid! We hebben dit jaar talloze keren te horen gekregen dat Israël een racistische apartheidsstaat is omdat het Palestijnen niet toestaat te stemmen, ook al heeft Israël grote invloed op hun leven.

Het blijkt dat de Palestijnse wet een specifieke bepaling heeft dat iedereen met het Israëlische staatsburgerschap niet kan stemmen:

Het leven van Israël wordt sterk beïnvloed door degene die de Palestijnse Autoriteit leidt. Als Hamas wint, kan dat betekenen dat er raketten worden afgeschoten vanaf de Westelijke Jordaanoever die elke Israëlische burger kunnen bereiken. Het zou een nieuwe intifada kunnen betekenen, met terroristen die Israël binnenstromen over delen waar het veiligheidshek nooit klaar was.

Toch hebben Israëli’s geen zeggenschap over wie wordt gekozen om de PA te leiden. Is dit niet apartheid, naar de maatstaven van Israëls critici? Het is eigenlijk erger. De wet zegt niet dat mensen met bijvoorbeeld Jordaans staatsburgerschap of Canadees staatsburgerschap niet mogen stemmen.

Palestijnen in de VS die terug willen reizen naar Ramallah om te stemmen, lijken volgens deze wetten te mogen stemmen. Alleen Israëlische burgers mogen niet stemmen. De wet is uitdrukkelijk gericht tegen Israëli’s en niet tegen anderen. Als Israëlische wetten die zeggen dat niet-staatsburgers mogen stemmen ‘apartheid’ is, hoe noem je dan een wet waarbij de enige mensen die niet kunnen stemmen Israëliërs zijn?


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Palestinian law specifically excludes Israelis from voting. Apartheid!!!!!!” van 25 maart 2021 op de site van Elder of Ziyon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.