Hamasleider Omar Barghouti overleden aan COVID-19 virus

Omar Barghouti, een van de topfunctionarissen van de terreurorganisatie Hamas in Judea en Samaria, is overleden aan het coronavirus, meldden Arabische media donderdag.

Hamasleider Omar Barghouti bracht 27 jaar door in Israëlische gevangenissen voor verschillende misdrijven, waaronder de moord op een Israëlische soldaat in 1978. Twee van zijn zoons volgden in de terroristische voetsporen van Barghouti.

In december 2018 opende zijn zoon, Saleh Barghouti, het vuur op de Joodse gemeenschap van Ofra, waarbij zeven mensen gewond raakten, onder wie een zwangere vrouw wier ongeboren kind vier dagen later stierf na een spoedbevalling.

Een paar dagen later voerde zijn jongere broer Assem Barghouti een ​​soortgelijke aanval uit in de buurt van Givat Assaf, waarbij hij twee IDF-soldaten vermoordde.

Saleh werd na een langdurige klopjacht door IDF-troepen doodgeschoten en Assem werd gearresteerd en kreeg vier levenslange gevangenisstraffen.

In januari beweerde Omar Barghouti dat de Israëlische inlichtingendienst hem had opgeroepen om hem te waarschuwen niet deel te nemen aan de verkiezingen die de Palestijnse Autoriteit later dit jaar zal houden. Hij zei dat hij niet zou worden geïntimideerd om niet te vluchten.

Barghouti, afkomstig uit het dorp Kobar, nabij Ramallah, kreeg eerder deze week de diagnose coronavirus en zijn toestand verslechterde snel. Hij overleed gisteren in een hospitaal in Ramallah.

De 67-jarige Barghouti, deelt dezelfde naam als de grondlegger van de BDS-beweging. Zijn naamgenoot Omar Barghouti van BDS verklaarde eerder tegenover The Jerusalem Post:

Als je medische apparatuur uit Israël gebruikt, is dat geen probleem. Samenwerken met Israël tegen het virus – om te beginnen beschouwen we het niet als normalisatie. Als Israël bijvoorbeeld een geneesmiddel voor kanker of een ander virus vindt, is het geen probleem om met Israël samen te werken om miljoenen levens te redden. Tot nu toe we niet in een situatie verkeren waarin we Israël dringend nodig hebben en niemand anders kan ons redden dan Israël. Als dat gebeurt, is het redden van levens belangrijker dan wat dan ook.

BDS zag eerder af van een boycot van Teva, een grote Israëlische medicijnproducent, als het een medicijn zou produceren dat het coronavirus COVID-19 kan genezen. In feite was dat een overbodige uitspraak. Palestijnen gebruiken allemaal en van in den beginne Israëlische famaceutische producten die levensreddend zijn.

Elad Humi twitterde gisteren:

Omar Barghouti, 67, een hoge Hamas-ambtenaar in Judea en Samaria, is overleden in Corona. Barghouti, een terrorist die in 1978 een Jood vermoordde, werd in Israël gevangengezet en in 1985 vrijgelaten. Zijn zonen waren verantwoordelijk voor de aanvallen ongeveer tweeënhalf jaar geleden in Givat Assaf, en in Ofra werd een foetus gedood in de baarmoeder van zijn moeder.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Gary Willig “Leading Hamas official Barghouti dies of COVID-19” van 25 maart 2021 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelSenior Hamas official Omar Barghouti dies of COVID-19” van 25 maart 2021 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.