VN-Mensenrechtenraad neemt met steun van de EU vier anti-Israëlresoluties aan

De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (UNHRC) heeft in totaal vier anti-Israëlische resoluties aangenomen waarin de nederzettingenactiviteit van Israël in Judea & Samaria, aka de Westelijke Jordaanoever, en andere beleidsmaatregelen worden veroordeeld, terwijl het woensdag zijn zesenveertigste zitting afsloot.

De Raad nam een ​​resolutie aan over wat hij het recht van het Palestijnse volk op zelfbeschikking noemde, met 42 stemmen voor, waaronder de belangrijkste landen van de Europese Unie; 3 tegen, inclusief het VK en Noord-Ierland en Tsjechië; en 2 onthoudingen uit Kameroen en Malawi.

De resolutie riep Israël op om onmiddellijk een einde te maken aan de “bezetting” van het Palestijnse grondgebied, ook in Oost-Jeruzalem. Bovendien bevestigde de UNHRC verder zijn steun voor een tweestatenoplossing, voor een Palestijnse staat en Israël om in vrede en veiligheid naast elkaar te leven.

In de resolutie over Israëlische nederzettingen in het “bezette Palestijnse gebied, inclusief Oost-Jeruzalem, en in de bezette Syrische Golan” – die werd aangenomen met een stem van 36 voor, 3 tegen en 8 onthoudingen – drong de Raad er bij Israël op aan om acties die het karakter, de status en de demografische samenstelling veranderen ”in die gebieden. Opnieuw hebben het VK en de Tsjechische Republiek tegen de resolutie gestemd.

Lior Haiat, woordvoerder van het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter:

De stemming over vier anti-Israëlische resoluties bij de UNHRC is een morele smet op de VN en is een bijkomend bewijs van de hypocrisie van de landen die deze resoluties steunden. In plaats van op te treden om de mensenrechten over de hele wereld te bevorderen, blijft de Raad zich op een obsessieve en bevooroordeelde manier bezighouden met Israël, omdat het in feite een politiek platform is in de handen van landen die absoluut geen band hebben met mensenrechten. De stemmen zijn een bijkomend bewijs dat de UNHRC vervormd is en fundamentele hervormingen nodig heeft. De staat Israël zal doorgaan met het promoten van zijn democratische waarden en het beschermen van zijn belangen in de internationale arena.

Op 23 maart keurde de UNHRC een resolutie goed waarin kritiek werd geuit op de mensenrechtensituatie in de Palestijnse gebieden, inclusief Oost-Jeruzalem, en riep op tot het waarborgen van “verantwoordingsplicht en gerechtigheid”, evenals niet-discriminerende toegang tot COVID-19-vaccins. Het werd aangenomen met 32 ​​stemmen voor, 6 tegen en 8 onthoudingen. De zes landen die tegen de resolutie hebben gestemd, zijn Oostenrijk, Brazilië, Bulgarije, Kameroen, Malawi en Togo.

Hillel Neuer, uitvoerend directeur van UN Watch, een in Genève gevestigde mensenrechtenorganisatie, zei:

Als de resolutie echt over de Palestijnse mensenrechten zou gaan, zou ze de schendingen van de Palestijnse Autoriteit, inclusief willekeurige moordpartijen, marteling en willekeurige detentie, niet volledig hebben genegeerd. Verbazingwekkend genoeg bevatte de resolutie die werd gesteund door tal van EU-staten geen enkele verwijzing naar misbruik door de PA, die politieke gevangenen en gedetineerden vasthoudt, de pers- en internetvrijheid beperkt en geweld, bedreigingen, arrestaties, ondervragingen en vervolgingen gebruikt om journalisten aan te vallen. en dissidenten.

In een verklaring veroordeelden Charles O. Kaufman, president van B’nai B’rith International en CEO Daniel S. geïnstitutionaliseerde discriminatie van de enige Joodse staat ter wereld en de enige democratie in het Midden-Oosten. “


Bronnen:

♦ naar een artikel van Sharon Wrobel “UN Human Rights Council Passes Four Anti-Israel Resolutions With EU Support” van 24 maart 2021 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “‘Allies’ Vote for UNHRC Resolution Condemning Israel” van 23 maart 2021 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel “France, Germany, Netherlands, Italy Back PLO-Sponsored Condemnation of Israel at UNHRC” van 23 maart 2021 op de site van UN Watch

Een gedachte over “VN-Mensenrechtenraad neemt met steun van de EU vier anti-Israëlresoluties aan

 1. In naam van ons allen, de 65 miljoen arme hongerige vluchtelingen in de UNHRC kampen. Wij zijn de UNHRC dankbaar voor de jarenlange solidariteit met al die arme palestijnen in hun mooie huizen in de “”westbank” en vooral die in Amerika wonen/studeren.

  Gelukkig worden die slechte Israeli’s door jullie, UNHRW humanisten, op hun plaats zetten.

  En dan mogen we natuurlijk ook onze EU weldoeners niet vergeten te bedanken voor de enorme compassie die ze ons tonen.

  Zonder al hun goede werk hadden we nog jaren als armoedzaaiers in UNHRC kampen zitten verpieteren, maar nu zien wij het licht aan het einde van de tunnel.

  Waarvoor dank!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.