Volgens onderzoek staat Israël op de 12e plaats van gelukkigste naties ter wereld

Volgens het World Happiness Report voor 2021 stond Israël in 2020 op de 12e plaats van gelukkigste land ter wereld, en kwam daarmee uit op de VS, Groot-Brittannië en Canada.

De top 10 van gelukkigste landen in het rapport dit jaar zijn Finland, Denemarken, Zwitserland, IJsland, Nederland, Noorwegen, Zweden, Luxemburg, Nieuw-Zeeland en Oostenrijk. België volgt op de 20ste plaats.

Tot de minst gelukkige landen van het rapport behoren Rwanda, Zimbabwe en hekkensluiter Afghanistan. De Palestijnse Gebieden staan op de 125ste plaats, met Libanon op plek 123, Jordanië op plek 127, Egypte op 132 en Jemen op 141. Georgië staat op plaats 108.

Volgens gegevens van het Israëlische Centraal Bureau voor de Statistiek zegt meer dan 90% van de Israëli’s dat ze gelukkig of erg blij zijn met hun leven.

Het ‘World Happiness Report‘ is een onderzoek onder 149 landen over de toestand van mondiaal geluk. Het rapport van dit jaar werd in het weekend in Rome vrijgegeven voorafgaand aan 20 maart, de Wereldgeluksdag van de VN.

Gaza maart 2021
… arm maar gelukkig?
… onder het regime van Hamas?

De geluksschaal meet factoren zoals het bruto binnenlands product per persoon, levensverwachting, keuzevrijheid, vrijgevigheid, percepties van corruptie en sociale steun. Het Sustainable Development Solutions Network publiceert het rapport, een initiatief van de Verenigde Naties dat in 2012 werd gelanceerd om duurzame ontwikkeling op lokaal, nationaal en mondiaal niveau te bevorderen.

Toonaangevende experts op verschillende gebieden – economie, psychologie, enquête-analyse, nationale statistieken, gezondheid, openbaar beleid en meer – beschrijven hoe welzijnsmetingen effectief kunnen worden gebruikt om nationale vooruitgang te beoordelen. Uitgevoerd temidden van de wereldwijde pandemie van het coronavirus, werden slechts kleine veranderingen waargenomen.

Professor John F. Helliwell van de University of British Columbia, een van de redacteuren van het rapport, zei:

Verrassend genoeg was er gemiddeld geen afname van het welzijn, gemeten aan de hand van de eigen evaluatie van hun leven door mensen. Een mogelijke verklaring is dat mensen COVID-19 zien als een veel voorkomende bedreiging van buitenaf die iedereen treft en dat dit een groter gevoel van saamhorigheid en medegevoel heeft gegenereerd.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael ranks 12th happiest nation in the world, survey shows” van 21 maart 2021 op de site van Ynet News