Hamas vuurt raket af naar Beersjeba terwijl premier Netanyahu de stad bezocht

Terroristen in Gaza lanceerden dinsdagavond 23 maart rond 19.00 uur een middellange-afstandsraket richting de Negev-stad Be’er Sheva, terwijl premier Benjamin Netanyahu nog in de stad was voor een campagnestop. De raket landde in een open gebied buiten de stadsgrenzen, zei de IDF. De inkomende raketsirene van Red Alert ging niet af.

De premier was in Beersjeba om Likud-kiezers te motiveren om naar buiten te gaan en hun stem uit te brengen. Hij besloot de rest van zijn bezoek te annuleren en de zuidelijke stad na de aanval te verlaten. ‘Eén lancering vanuit de Gazastrook naar Israëlisch grondgebied werd geïdentificeerd’, zei de IDF-woordvoerder. ‘Als gevolg van de lancering werd een waarschuwing alleen in de open lucht geactiveerd.’

Minister van Defensie / plaatsvervangend premier Benny Gantz, hoofd van de Blauw en Wit Partij, stopte met campagne voeren naar aanleiding van de raketbeschietingen en startte onmiddellijk veiligheidsoverleg.

De raket landde in de buurt van de luchtmachtbasis in de buurt van Beersjeba, die wordt beschouwd als de ‘hoofdstad van de Negev’. Er werden geen verwondingen of materiële schade gemeld door de aanval.

Het is nog niet bekend welke van het dozijn en meer terreurorganisaties in de Strook de raket heeft afgevuurd maar de IDF houdt Hamas verantwoordelijk voor al het geweld en terreur dat vanuit Gaza Israël en zijn burgers wordt aangedaan.

Als reactie op de raket die vanavond vanuit Gaza op Israël is afgevuurd, hebben IDF-straaljagers en aanvalshelikopters een raketfabriek en militaire post van Hamas geraakt. “Hamas zal de gevolgen dragen van terreuractiviteiten tegen Israëlische burgers,” aldus de IDF.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Rocket Lands Near Be’er Sheva During Netanyahu’s Visit” van 23 maart 2021 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelRocket fired from Gaza at Be’er Sheva during Netanyahu visit” van 23 maart 2021 op de site van Ynet News