Londen: Hoogzwangere Joods-Orthodoxe vrouw op straat in elkaar geslagen door antisemiet

Plaatje hierboven: Londen, 18 maart 2021. Een man van middelbare leeftijd werd gefilmd terwijl hij een zwangere joodse vrouw besloop en in elkaar sloeg in Londen [beeldbron: Shomrim]

De politie in Londen onderzoekt een gruwelijke aanval op een zwangere orthodox-joodse vrouw in de wijk Stamford Hill in Noord-Londen.

Het 20-jarige slachtoffer, dat zeven maanden zwanger is, werd na de aanval met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ze zou lichte verwondingen hebben opgelopen en was ‘getraumatiseerd’ tijdens de aanval, terwijl haar ongeboren baby ongedeerd was.

Volgens Shomrim – een vrijwillige veiligheidsorganisatie ten dienste van de orthodoxe gemeenschap – zijn er de afgelopen maand vijf aanvallen op andere Joodse vrouwen gemeld in hetzelfde gebied, waar een grote Haredi-gemeenschap woont. Het incident met de zwangere vrouw, dat afgelopen donderdag plaatsvond, was echter het ernstigst.

CCTV-beelden van de aanval toonden de vrouw die alleen op klaarlichte dag door een steegje liep. Er werd een man gezien die haar op de voet volgde terwijl de vrouw doorliep. De man rende toen achter de vrouw aan en duwde een zwarte plastic zak over haar hoofd, greep haar en sloeg haar minstens vier keer brutaal voordat ze zich losmaakte. De aanvaller rende toen weg in de andere richting.

Een close-upfoto van de vermeende aanvaller werd later vrijgegeven door Shomrim. Het toonde een gezette man van middelbare leeftijd met een grijzende baard die een zwarte jas en een wollen hoed droeg en een winkelwagentje duwde.

Joodse groepen waren geschokt over de aanval en eisten snelle actie van de Londense Metropolitan Police. De Raad van Afgevaardigden van Britse Joden reageerden via op Twitter:

We zijn buitengewoon verontrust door de gemene aanval op een zwangere joodse vrouw in Stamford Hill. We hopen dat de dader snel gepakt wordt en voor de rechter komt. Het gezicht van de aanvaller is op video vastgelegd en we raden iedereen die mogelijk op de hoogte is van zijn identiteit aan om contact op te nemen met de politie.

Het American Jewish Committee bood zijn solidariteit aan. ‘We zijn geschokt door de wrede aanval op een zwangere Joodse vrouw in Londen’, tweette de AJC.


Bronnen:

♦ naar een artikelLondon Police Search for Assailant Behind Brutal Assault on Pregnant Jewish Woman” van 22 maart 2021 op de site van The Algemeiner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.