Joods magazine grapte: ‘100.000 Palestijnen neergeschoten door Israëlische soldaten’

Een krant ten dienste van de orthodoxe gemeenschap in de noordelijke buitenwijken van New Jersey bood zijn excuses aan voor een satirisch Purim-artikel waarin grapjes werden gemaakt over het neerschieten van Palestijnse Arabieren.

Het artikel in de editie van The Jewish Link van 24 februari 2021 droeg de kop “100,000 Palestinians shot by Israeli soldiers” (100.000 Palestijnen neergeschoten door Israëlische soldaten). De poging tot grap was dat de “shots” (Engels voor spuit) betrekking hadden op vaccinaties tegen COVID-19.

Het New Jersey-hoofdstuk van de Council on American-Islamic Relations (CAIR-NJ) en American Muslims for Palestine of New Jersey (AMP)   bekritiseerde de krant omdat het geweld tegen Palestijnen beschimpt.

“De suggestie dat de systematische moord op 100.000 mensen van een onderdrukte minderheid nooit zal leiden tot een goede komedie”, zei Selaedin Maksut, de uitvoerend directeur van CAIR-NJ, in een verklaring, meldt NJ.com.

Het artikel is verwijderd uit de online versie van de krant. Een korte verklaring in de uitgave van afgelopen donderdag van The Link, die een klachtenbrief bevatte van de president van The Muslim Society of Bergen County, las:

We verontschuldigen ons. Het was beledigend, had een slechte smaak en we hebben er spijt van.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Andrew Silow-Carrol/JTA “NJ Jewish paper apologizes for joke about shooting Palestinians” van 23 maart 2021 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.