Gewelddadige imam doodgeschoten nabij Nabloes in Samaria, Israël

Imam Hanaisheh werd vrijdag doodgeschoten door Israëlische troepen tijdens botsingen met Palestijnse relschoppers in in de semi-autonome Pal-Arabische gebieden in Judea & Samaria, aka de Westelijke Jordaanoever, meldden de Palestijnse media. De imam werd reeds op vrijdag begraven (plaatje hierboven).

De rellen braken uit tijdens een mars van Palestijnen rond Beit Dajan, in de buurt van Nabloes, door demonstranten van wat zij landconfiscaties noemden door Israël – een verwijzing naar een nabijgelegen nederzetting die volgens Haaretz zonder vergunning was gebouwd.

De imam werd geïdentificeerd als Atef Youssef Hanaisheh (plaatje rechts), 45 jaar oud, meldde Maan News. Hij droeg een Palestijnse vlag om zijn schouders toen hij stierf, en andere demonstranten poseerden daarna voor foto’s met de bebloede vlag.

Hanaisheh staat bekend als de muezzin bij een dorpsmoskee – de persoon die de oproep tot gebed doet vanuit de minaret. Lokale media verspreidden video van de onmiddellijke nasleep van de schietpartij van Hanaisheh, waarop demonstranten te zien waren die hem haastten om hem te dragen.

Een van de organisatoren van de rellen, Nasser Abu al-Jish, vertelde Haaretz dat Hanaisheh een imam was in een van de moskeeën van de gemeenschap.

Hieronder een foto van “martelaar” Atef Hanaysheh terwijl hij met een slinger projectielen werpt naar Israëlische soldaten in de door Palestijnen bedreigde gebieden in het dorp Beit Dajan, ten oosten van Nablus. De imam deed blijkbaar meer dan alleen maar “voor vrede bidden” in zijn moskee …


Bronnen:

♦ naar een artikel van Cnaan Lipshiz “Palestinian rioting with Israeli troops in West Bank leaves 1 demonstrator dead” van 19 maart 2021 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Tamara Nassar “Israeli forces kill Palestinian mosque worker” van 19 maart 2021 op de website van de Palestijnse Electronic Intifada