B’Tselem: ‘Joodse suprematie van de Jordaan rivier tot de Middelandse Zee’

Plaatje hierboven: Maskers af: Géén Israëlische suprematie meer. NOPE. Dat stadium zijn ze daar al lang voorbij. Joodse suprematie dus. Kortom: Israëlhaat is niks anders dan pure Jodenhaat uit de oude stinkende doos. De twee kanten van dezelfde antisemitische munt als het ware [beeldbron: Arsen Ostrovsky on Twitter]

De Council for Arab-British Understanding (Caabu) en Palestine Solidarity Campaign (PSC) doen niet eens de moeite meer om hun jodenhaat en antisemitisme te verbergen onder het mom van pro-Palestinisme. Het maakt voor hen niks uit dat ze gekozen hebben voor een paar extremistische, racistische sprekers!

B’Tselem beweert in een nieuwe analyse getiteld: “Een regime van Joodse suprematie van de Jordaan tot de Middellandse Zee: dit is apartheid” dat “meer dan 14 miljoen mensen, ongeveer de helft van hen Joden en de andere helft Palestijnen, onder een enkele regime leven tussen de Jordaan en de Middellandse Zee”.

♦ Heeft Israël wettelijk gezag over alle mensen in de regio’s Judea, Samaria, de Jordaanvallei en Gaza?

Als dat zo is, moeten we opnieuw bekijken wat de overeenkomst van Olso-akkoorden tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit betekende toen het een Palestijnse Autoriteit had opgericht die belast was met beperkt zelfbestuur over hun eigen volk, los van het bestuur door de Israëlische autoriteiten.

Als ‘mensenrechten’-groepen zoals B’Tselem geloven dat de Israëlische autoriteiten verantwoordelijk zijn, laat hen dan de toepassing van de Israëlische wet in dit land promoten en oproepen tot de ontbinding van de Palestijnse Autoriteit en Hamas.

♦ Apartheid, zoals u Israël beschuldigt, is een systeem van geïnstitutionaliseerde rassenscheiding. Welke Israëlische wet voor Israëlische burgers scheidt en discrimineert en hoe ziet die er op het terrein uit?

Hoewel Israël geen segregatiewetten op basis van ras heeft, kunnen sommigen zelfs zeggen dat Arabische Israëli’s een voorkeursbehandeling krijgen als het gaat om toelating tot de universiteit, toelating tot de medische school en sociale programma’s om deze sector van de Israëlische samenleving een boost te geven.

Overigens valt het met die vermeende ‘Apartheid’ nog best mee. Hieronder een grafiek omtrent de kindersterfte in de Gazastrook. De kindersterfte (sterfgevallen onder 1 jaar / 1.000 levendgeborenen; 2018, 2019) in Gaza is lager dan in Iran, Turkije en Vietnam, maar de Strook is een concentratiekamp, ja ​​toch? [beeldbron: Harris on Twitter]


Bronnen:

♦ naar een artikel “‘Human Rights’ Group Says Israel isn’t a Democracy, It’s An ‘Apartheid Regime’” van 13 januari 2021 op de site van Behind The News (BTN)

♦ een artikel op deze blog “De Israëlische ‘Apartheid’ mythe: media herkauwen antisemitische kwakkel” van 15 januari 2021

♦ naar een artikel van Tovah Lazaroff “B’Tselem, for first time, labels Israel an apartheid state” van 12 januari 2021 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel “Profile: B’tselem” van 4 oktober 2020 op de site van NGO Monitor