Biden noemt Poetin een ‘moordenaar’; minister Ashkenazi in Moskou onderstreept goede relaties

Plaatje hierboven: Vrijdag, 19 maart 2021. Joe Biden viel drie keer op rij terwijl hij de trappen van Air Force One opliep. De 78-jarige president van de Verenigde Staten verloor herhaaldelijk zijn evenwicht en struikelde toen hij vrijdag aan boord ging van de jet van Andrews Air Force Base in Maryland, op weg naar Atlanta in Georgia [beeldbron: Metro UK]

De Amerikaanse president Joe Biden zegt dat hij het eens is met de beoordeling dat zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin een “moordenaar” is.

In een interview met ABC News zei Biden dat Poetin “een prijs zal betalen” voor het naar verluidt proberen de kandidatuur van Biden bij de verkiezingen van 2020 te ondermijnen. Gevraagd of hij denkt dat Poetin “een moordenaar” is, zegt Biden, “dat doe ik.”

Biden voegde eraan toe:

Het belangrijkste in het omgaan met buitenlandse leiders in mijn ervaring, en daar heb ik ontzettend veel van gehad tijdens mijn carrière, simpelweg: ken die andere man.

De voorzitter van het Russische lagerhuis hekelt de Amerikaanse president Joe Biden omdat hij het eens is met een oordeel dat zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin een “moordenaar” is. “Biden beledigde de burgers van ons land met zijn verklaring”, schrijft de spreker van de Doema Vyacheslav Volodin op zijn Telegram-kanaal, eraan toevoegend dat aanvallen op Poetin “aanvallen op ons land” zijn.

Het Kremlin verwerpt een Amerikaans rapport als “absoluut ongegrond” dat zegt dat Rusland zich tijdens de peilingen van 2020 op de verkiezingsinfrastructuur had gericht. “Wij beschouwen dit rapport als onjuist, het is absoluut ongegrond en ongefundeerd”, zegt Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov tegen journalisten.

Hij voegt eraan toe dat het Kremlin ‘spijt’ heeft van de beslissing om dergelijk materiaal te publiceren en noemt het een “excuus” om nieuwe sancties tegen Moskou te overwegen. Zijn woorden worden herhaald door plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken Sergei Ryabkov, die de conclusies van het Amerikaanse rapport ook “ongegrond” noemt. Hij vertelt het staatspersbureau RIA Novosti dat ‘vijandige stappen richting Rusland’ in Washington ‘de norm van het leven’ zijn geworden.

Israël en Rusland
Minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi ontmoette op woensdag 17 maart 2021 zijn Russische tegenhanger Sergei Lavrov in Moskou, waarbij de functionarissen hun bilaterale betrekkingen prijzen, dertig jaar nadat ze tot stand zijn gekomen.

Een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken citeert Ashkenazi die tegen Lavrov zei dat Jeruzalem “het standpunt van de Russische president Vladimir Poetin en de Russische Federatie, die Israël steunen, waardeert, en voor hun herhaalde inzet voor de veiligheid van Israël.”

Ashkenazi begrotte Rusland als een “belangrijke en centrale speler in het Midden-Oosten die belangrijk is voor regionale stabiliteit” en hij voegde eraan toe dat hij de “voortdurende en vruchtbare dialoog” tussen de landen als belangrijk beschouwt “die is gebaseerd op gemeenschappelijke belangen en samenwerking in aangelegenheden van nationale Veiligheid.”


Bronnen:

♦ naar een artikelReport: At first strategic meeting, US and Israel on same page on Iran intel” van 17 maart 2021 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Biden noemt Poetin een ‘moordenaar’; minister Ashkenazi in Moskou onderstreept goede relaties

  1. Loopt als een kluns, spreekt als een kluns = een kluns.

    Deze BB /Biden Buiteling laat ons zien wie de man is……een kneus die ze niet allemaal meer op een rijtje heeft.

    Opa Joe hoort thuis in het verzorgings tehuis niet in het Witte Huis.

    China, Rusland, N-Korea, Iran, Hezbollah, Hamas & Abbas & vrienden lachen zich hélemaal suf over deze sterke man uit de VS.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.