Antisemitisme is een ‘wereldwijd probleem’, zegt VN-functionaris

Een vooraanstaand ambtenaar van de Verenigde Naties riep op tot meer internationale erkenning van antisemitisme en meer aandacht voor de rol van sociale media in de verspreiding van online haat, tijdens een virtuele conferentie die maandag werd georganiseerd.

“De meeste antisemitische aanvallen hebben plaatsgevonden in Europa of de VS, maar onze outreach-inspanningen moeten verder reiken dan die regio’s tot Afrika, Azië en Latijns-Amerika,” zei Miguel Moratinos, de hoge vertegenwoordiger voor de Alliantie van Beschavingen van de Verenigde Naties (UNAOC) op de maandagconferentie, Exploring Holistic Approaches to Combating Antisemitism.

Moratinos zei dat er een “unanieme bezorgdheid is over sociale media” en dat hoewel er enige vooruitgang was geboekt, sociale mediabedrijven meer moesten doen om haatzaaien tegen te gaan en tools over antisemitische terminologie te ontwikkelen.

Hij zei ook dat de werkdefinitie van antisemitisme (IHRA) van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), die is aangenomen door regeringen over de hele wereld …

… kan dienen als leidraad voor preventief beleid, waaronder wetshandhaving en onderwijs. Het is van cruciaal belang om zorgvuldigheid te betrachten om ervoor te zorgen dat de vrijheid van meningsuiting wordt beschermd. Tegelijkertijd is het even belangrijk dat elke kritiek gericht op de regering van Israël niet wordt gebruikt als aansporing tot haat jegens Joden of heilige Joodse plaatsen.

VN-secretaris-generaal Antonio Guterres benoemde Moratinos in februari 2020 tot VN-steunpunt voor het monitoren van antisemitisme en het verbeteren van een systeembrede reactie.

Sprekers en deelnemers aan de conferentie waren rabbijn Arthur Schneier, die een UNAOC-goodwillambassadeur is; Malcolm Hoenlein, vice-voorzitter van de Conferentie van voorzitters van grote Amerikaanse Joodse organisaties; Katharina Von Schnurbein, coördinator antisemitismebestrijding en bevordering van het Joodse leven bij de Europese Commissie; Lord Eric Pickles, de speciale gezant van het Verenigd Koninkrijk voor post-holocaustkwesties; en Irwin Cotler, Canada’s speciale gezant voor het behoud van holocaustherdenking en het bestrijden van antisemitisme.

“Antisemitisme is een gedeeld probleem. Sociale media moeten verantwoordelijk handelen”, zegt Dr. Robert Williams, adjunct-directeur internationale zaken van het Us Holocaust Memorial Museum. “Antisemitisme is nu erger dan ooit sinds 1948. Dus de tijd om in actie te komen is nu voordat het te laat is en we het samen moeten doen.”


Bronnen:

♦ naar een artikelAntisemitism is ‘Global Problem,’ Says UN Official in Virtual Conference on Fighting Anti-Jewish Hatred” van 15 maart 2021 op de site van The Algemeiner

2 gedachtes over “Antisemitisme is een ‘wereldwijd probleem’, zegt VN-functionaris

 1. Antisemitisme is een wereldwijn probleem zegt een ********UN functionaris.

  Is die man een stand up comedian of wil hij ook nog serieus genomen worden?

  Het episch centrum van waaruit Joden/Israel haat de wereld word rond gestuurd begint in het UN hoofdkwartier.

  Deze man denkt blijkbaar nog steeds dat Joden goedglovige idioten zijn….., waar hij soms ook nog gelijk in heeft met al die progressieve ‘as a Jews & hun pro Palestinisme & anti Israel rethoriek.

  Het steeds opnieuw benoemen van Antisemitisme is zoals het benoemen dat roken slecht is.

  Praatjes vullen geen gaatjes en alleen actie kan gedrag veranderen.

  Geliked door 1 persoon

 2. dit geloof ik graag daar vele medewerkers van de VN zelf dit in de hand bewerken. heb je al opgemerkt hoe HYPOCRIET de VN zelf is.??

  Like

Reacties zijn gesloten.