Is ‘Palestina een feministische kwestie’? Jazeker maar niet zoals Israël-haters het presenteren

Mondoweiss publiceerde een woordsalade van intersectionele onzin dat ook een petitie is die naar niemand zal worden gestuurd. De preambule zegt eigenlijk alles:

In het belang van het bevorderen van een echt intersectionele en dekoloniale feministische visie voor de VS, Palestina en onze wereld, dringt het Palestinian Feminist Collective er bij anderen op aan om samen met hen te verklaren dat Palestina een feministische kwestie is.

In het Engels:

We haten Israël en we willen net doen alsof we het feminisme als wapen ertegen gebruiken, ook al is er niets dat in de verste verte met feminisme te maken heeft:

Plaatje hierboven: Hamas en de vrouwenbeweging, gekneld tussen islamisme en feminisme [beeldbron: EIR]

De tekst is onbedoeld hilarisch:

Al decennia lang verzetten Palestijnse feministen zich tegen Israëls masculinistische en gemilitariseerde belegering van Palestijns land en leven. Sinds het begin is het koloniale project van zionistische kolonisten gebaseerd op de verdrijving van Palestijnen uit hun huizen en land, waardoor generaties landloze Palestijnse vluchtelingen zijn ontstaan. Zionistisch geweld blijft het Palestijnse leven op intieme manieren beheersen. In het hele vaderland vernietigt Israël Palestijnse huizen, onderwerpt het Palestijnse gewetensgevangenen aan systematisch seksueel en fysiek misbruik en marteling, en oefent het beleid uit tegen Palestijnse lichamen, seksualiteit, reproductieve rechten en gezinsleven. Palestijnen blijven het leven bevestigen in het licht van de aanhoudende Nakba (catastrofe), die plaatsvindt door dodelijke sluiting in de Gazastrook, militaire bezetting op de Westelijke Jordaanoever, wettelijke aanduidingen van tweederangs burgerschap in de kolonistenstaat, ballingschap in vluchtelingenkampen En over de shatat (wereldwijde diaspora), en ontkenning van het recht om naar huis terug te keren.

De tekst leest verder:

We handhaven de erfenis van solidariteit tussen Palestijnse, zwarte, inheemse, feministische, arbeidersklasse en queergemeenschappen uit de derde wereld die zij aan zij hebben gestreden binnen grotere antikoloniale, antikapitalistische en antiracistische bewegingen in de VS en Wereldwijd. Dit staat in contrast met liberale feministische tradities in de VS die feministische vertogen tegen Palestijnen en andere gemarginaliseerde gemeenschappen blijven bewapenen door niet het hoofd te bieden aan de structurele vormen van gendergerelateerd en seksueel geweld die inherent zijn aan kolonisten / kolonialisme, imperialistische oorlogen, raciaal kapitalisme en mondiaal blank supremacisme. Liberale en zionistische feminismen vertrouwen op oriëntalistische discoursen om de collectieve aspiraties van Palestijnse vrouwen en hun medestrijders het zwijgen op te leggen en te ondermijnen, wat bijdraagt ​​aan een intensievere politieke onderdrukking die de vrijheid van meningsuiting over Palestijnse en Palestijnse bevrijding strafbaar stelt.

Heb je hier iets gezien over hoe Israël vrouwen discrimineert? Ik ook niet, of iemand anders. Het is een muur van modewoorden die bedoeld zijn om idioten te laten denken dat er daar een ‘daar’ is.

Het ironische is natuurlijk dat Palestijnen letterlijk wetten tegen hun vrouwen hebben. Erg veel zelfs:

Ik heb er vorige week uitgebreid over geschreven. Het is duidelijk dat het ‘Palestinian Feminist Collective‘ een schijnvertoning is, totaal ongeïnteresseerd in vrouwenrechten.

Vorig jaar schreef een verdacht gelijknamige ‘Palestijnse Feministische Werkgroep‘ met een verdacht dunne internetvoetafdruk ook een verdacht vergelijkbaar manifest op Mondoweiss. Haat voor Israël is duidelijk sterker dan het feitelijke feminisme voor deze hypocrieten.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ ““Palestine is a feminist issue.” Well, it is, but not the way that Israel haters pretend” van 15 maart 2021 op de site van Elder of Ziyon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.