Winnipeg Free Press plaatst misleidende anti-Israël foto omtrent vaccinatie van Palestijnen

Plaatje hierboven: Zowat 120.000 Palestijnse arbeiders uit Judea & Samaria die in Israël werken worden ingeënt tegen het coronavirus, 4 maart 2021 [beeldbron: COGAT/J-Post]

Op 9 maart publiceerde de Winnipeg Free Press een zeer misleidende foto van Associated Press waarop oorlogszuchtige Israëlische soldaten, gewapend met automatische geweren, op wacht stonden toen een Palestijnse arbeider zijn dosis van het COVID-vaccin in Israël ontving.

De kop luidde: “Op wacht tegen Covid” en het bevatte het volgende bijschrift: “Israëlische soldaten houden de wacht terwijl een Palestijn die in Israël werkt, maandag een Moderna COVID-19-vaccin ontvangt bij de Tarkumiya-kruising tussen de Westelijke Jordaanoever en Israël.”

Wat de Free Press ‘vergat’ te vermelden, was dat deze man een van de 120.000 Palestijnen is die gratis vaccinaties zullen ontvangen van de Joodse staat, aangezien ze in Israëlische gemeenschappen werkzaam zijn.

Israël, dat de wereld leidt in het toedienen van inentingen aan zijn bevolking, met net meer dan 5 miljoen gevaccineerde mensen, heeft al beloofd alle Palestijnen ouder dan 16 jaar te vaccineren met zijn overtollige vaccinvoorraad.

De Jerusalem Post citeerde een Palestijnse vrouw, Hiyi Ouanina, die zei dat ze “dankbaar was dat ze een vaccin had gekregen dat haar werd aangeboden door Israël in plaats van door de Palestijnse Autoriteit (PA), en dat ze zich veiliger voelde toen ze het schot kreeg.” Ouanina zei dat de PA weinig heeft gedaan om de Palestijnen te helpen een vaccin te krijgen.

Dit is het ware gezicht van Israël, een morele en humanitaire natie die al zijn burgers, zowel Joden als Arabieren, vaccineert, en zelfs zijn niet-burgers die zich identificeren als Palestijnen. Dit geeft een nieuwe betekenis aan de stelregel dat een foto meer zegt dan duizend woorden.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Mike Fegelman “Winnipeg Free Press Prints Misleading Anti-Israel Photo” van 14 maart 2021 op de site van Honest Reporting Canada

♦ naar een artikel van Tovah Lazaroff “‘I trust the vaccine’ – Palestinians line up for shots to work in Israel” van 10 maart 2021 en een artikelIsrael to prioritize vaccinating all Palestinians with its surplus doses” van 4 maart 2021 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Winnipeg Free Press plaatst misleidende anti-Israël foto omtrent vaccinatie van Palestijnen

 1. En dan zeuren al die journalisten dat ze toch zooo unfair behandeld worden.

  Enkele nagelaten bestaat het grootste deel van de huidige journalisten uit incompetente papagaaien praters & foto manipulators die hun eigen politieke agenda pushen.

  Programma & documentaire makers zullen altijd ‘die mensen voor de camera’s halen die in hun wereldbeeld & propaganda patroon passen.

  Is er niets te melden? Dan zal ‘de journalist’ zal wel een beetje helpen & stoken om tóch maar die foto te kunnen schieten voor zijn baas.

  Een ooit fantastische professie is naar de knoppen geholpen door onkunde & bias i.p.v. professionele neutraliteit die daardoor misstanden kunnen verhelpen.

  Behalve hysterische ‘Breaking News’ verhalen maken journalisten vandaag de dag niet meer het verschil.

  Ze lopen allemaal één richting uit in hun zoektocht naar de Breaking Story van de dag…..om daarna verder te trekken naar de volgende hot item.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.