Hitler-snorman beschuldigd van rellen in het Capitool sprak over ‘het doden van alle Joden’

Plaatje hierboven: Eén van deze drie is de echte Hitler en een ander is Timothy Hale-Cusanelli. Ra ra, wie is wie?

Een reservist van het leger die werd beschuldigd van deelname aan de aanval op het Capitool, stond bekend als een nazi-sympathisant die een Hitler-snor droeg, vertelden collega’s aan federale onderzoekers.

De 30-jarige Timothy Hale-Cusanelli werkte als beveiligingsaannemer op een marinebasis toen hij op 6 januari het Capitool was binnen gedrongen, zeiden de autoriteiten.

In de rechtbankpapieren die vrijdag werden ingediend, zeiden federale aanklagers in Washington dat zijn collega’s van het Naval Weapons Station Earle in Colts Neck, New Jersey, de onderzoekers vertelden dat hij een blanke supremacist was. De aanklacht bevatte foto’s van Hale-Cusanelli’s mobiele telefoon van hem met een Hitler-snor (bovenaan rechts), samen met pro-nazi-cartoons.

Een matroos van de marine zei dat Hale-Cusanelli tegen hem had gezegd dat …:

… als hij een nazi was hij alle Joden zou doden en ze opeten als ontbijt, lunch en diner, en hij zou ze niet hoeven te kruiden omdat het zout van hun tranen het smaakvol genoeg zou maken (if he were a Nazi, “he would kill all the Jews and eat them for breakfast, lunch, and dinner, and he wouldn’t need to season them because the salt from their tears would make it flavorful enough.)

Andere collega’s herinnerden zich dat Hale-Cusanelli denigrerende opmerkingen maakte over vrouwen, zwarte mensen en andere minderheden. Zo verwees hij naar zwarte mensen als “sh*t skinned minorities” en over Joden dat “Hitler de job had moeten afmaken” (Hitler should have finished the job.)

Aanklagers voerden in de aangifte aan dat Hale-Cusanelli een gevaar voor het publiek is en in de gevangenis moet blijven terwijl hij in afwachting is van zijn proces. Jonathan Zucker, de advocaat van Hale-Cusanelli, schreef in een aanvraag dat er geen bewijs was dat zijn cliënt tot een blanke suprematieorganisatie behoort.

De autoriteiten zeiden dat Hale-Cusanelli video’s maakte van zichzelf terwijl hij tegen politieagenten in het Capitool schreeuwde, een steiger beklom om het gebouw binnen te gaan door deuren die open werden getrapt door relschoppers, en riepen ‘Stop het stelen!’ Sommige van die video’s zijn op sociale media geplaatst.

Hale-Cusanelli is sindsdien ontslagen uit de legerreserve en uitgesloten van de marinebasis, volgens de aanklacht.


Bronnen:

♦ naar een artikelHitler-mustache man charged in Capitol riots spoke of ‘killing all the Jews’” van 15 maart 2021 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van PvtJarHead “NAZI Insurrectionist’s Lawyer Argues His Obviously NAZI Client Isn’t A NAZI Sympathizer… Do Tell!” van 14 maart 2021 op de site van Daily Kos

♦ naar een artikel van Chaitra Krishnamurthy “Who is Timothy Hale-Cusanelli? Capitol rioter wore ‘Hitler mustache’ to work and is ‘avowed’ White supremacist” van 15 maart 2021 op de site van Mea WW

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.