Interpol haalt beruchte Palestijnse terroriste achter Sbarro aanslag van ‘most wanted’ lijst

De verontwaardiging barstte zondag los nadat was onthuld dat Interpol zijn internationale arrestatiebevel tegen de Palestijnse terroriste Ahlam Tamimi had ingetrokken, die betrokken was bij de zelfmoordaanslag in 2001 in de Sbarro-pizzeria in Jeruzalem, waarbij 15 mensen omkwamen, waaronder de Amerikaanse burger Malki Roth.

Tamimi zat meer dan twaalf levenslange gevangenisstraffen uit in een Israëlische gevangenis toen ze in 2011 werd vrijgelaten, als onderdeel van de Gilad Shalit-gevangenenruil. Ze woont in Jordanië, dat heeft geweigerd haar uit te leveren aan de Verenigde Staten voor berechting.

Ze staat nog steeds op de lijst van “meest gezochte terroristen” door de FBI (plaatje bovenaan).

The Times of Israel meldde op 12 maart dat Interpol het internationale bevel had ingetrokken en zei dat Tamimi niet langer “onderworpen was aan een Interpol-kennisgeving”. Tamimi’s foto werd ook van de lijst met meest gezochte Interpol gehaald.

Haar echtgenoot Nizar Tamimi schreef op Facebook dat dit het resultaat was van anderhalf jaar druk en dat de campagne om haar terroristische record te schrappen nog niet voorbij was. “Onze strijd zal doorgaan totdat haar dossier volledig is gesloten, en we zullen elkaar ontmoeten na onze langdurige scheiding en genieten van het vrije, stabiele leven waarnaar we zo verlangd hebben”, zei hij.

Het Twitter-account @PalesAbroad plaatste een foto die leek op een foto van Tamimi die ter gelegenheid van een feest een taart aan het snijden was:

Arnold, de vader van Malki Roth, noemde de verhuizing van Interpol ‘bot en onwelkom’ op de blog van de familie en zei dat …

“… de internationale groep ‘bezweken was onder druk van de familie, de advocaten en de clan van de voortvluchtige in Jordanië. Mijn vrouw en ik zullen onze pogingen niet opgeven om deze walgelijke persoon – de belichaming van moorddadige onverdraagzaamheid – uiteindelijk voor het gerecht te brengen om verantwoording af te leggen voor haar misdaden.

De directeur van het Simon Wiesenthal Centrum voor Internationale Betrekkingen, dr. Shimon Samuels, stuurde een brief naar de secretaris-generaal van Interpol waarin hij er bij hem op aandrong de beslissing terug te draaien, waarbij hij opmerkte …

… dat Tamimi in het openbaar blijk heeft gegeven van gebrek aan wroeging en haar trots voor deze aanval opeist. Palestijnse schendingen van internationale organisaties – politiek, juridisch, cultureel, educatief – hebben er slagvelden van gemaakt. We hebben vernomen dat INTERPOL Al-Tamimi heeft verwijderd van de ‘Most Wanted-lijst’. Zo’n buitensporige stap zou verder terrorisme aanmoedigen en gerechtigheid en sluiting voor de slachtoffers en overlevenden ontzeggen.

Ahlam Tamimi (thans 39 jaar oud) was medeplichtig aan de bomaanslag op 9 augustus 2001 op het Sbarro pizzarestaurant in Jeruzalem. Vijftien Israëlische burgers werden gedood waarvan 7 kinderen. Vijf leden van het Nederlandse gezin Schijveschuurder werden op slag gedood en 132 anderen licht tot zeer zwaar verwond. De aanslag was het absolute dieptepunt tijdens de Tweede Intifada.

Hieronder het interview dat haar werd afgenomen in een Israëlische gevangenis, kort voor ze werd vrijgelaten samen met 1.026 andere terroristen in ruil voor IDF-korporaal Gilad Shalit. Hierin vertelt ze dat ze de Sbarro-pizzabar speciaal als doelwit had uitgekozen omdat dat restaurant veel bezocht werd door religieuze Joden:


Bronnen:

♦ naar een artikelOutrage Erupts After Interpol Drops International Warrant for Notorious Palestinian Terrorists Behind Sbarro Bombing” van 14 maart 2021 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Interpol haalt beruchte Palestijnse terroriste achter Sbarro aanslag van ‘most wanted’ lijst

  1. Het énige wat dit bewijst is het morele verval van alle internationale instituten.

    Interpol kan nu een eervolle vermelding krijgen op het op het lijstje van UN, UNESCO, UNHRC, UNHRW, ICC, EU, Amnesty & friends.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.