Progressieve leden van het Congres liegen over vaccins en meer in brief aan Blinken

Hieronder vindt u een brief van volksvertegenwoordigers Rashida Tlaib (links), Alexandra Ocasio-Cortez, Ilhan Omar (rechts) en andere anti-Israëlische leden van het Congres aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken.

De minachting voor de waarheid door leden van het Congres – zoals bekend – is adembenemend.

1) Deze leden van het Congres zijn geen voorstanders van de rechten van het Palestijnse volk. Ze hebben nooit iets gezegd over officiële discriminatie van Palestijnen in Libanon, Jordanië en Egypte. Ze hebben nooit iets gezegd over Palestijnen die in Syrië zijn opgesloten en doodgemarteld.

Ze zijn niet pro-Palestijns – ze zijn anti-Israël.

2) Het verzoek om te onderzoeken of Israël Amerikaanse apparatuur gebruikt om huizen van terroristen te slopen om toekomstige aanslagen te ontmoedigen, is geen serieus verzoek. Elke dollar die naar Israël wordt gestuurd, is bestemd voor specifieke doeleinden, en er is al een uitgebreid controlemechanisme, zoals er voor al het geld is dat voor buitenlandse hulp gaat. Het enige doel van deze herhaalde verzoeken is om Israël te belasteren en de media te laten suggereren dat Israël misbruik maakt van Amerikaanse fondsen. Het is bedoeld om twijfel te zaaien in de hoofden van Amerikanen die zich niet bewust zijn van hoe transparant het proces van hulp aan Israël is.

3) Israël is volgens de Vierde Conventie van Genève niet verplicht om de Palestijnen gratis vaccins te verstrekken. Zowel Genève als de Oslo-akkoorden (die Genève niet kunnen en willen tegenspreken) maken duidelijk dat de primaire verantwoordelijkheid voor de gezondheidszorg in door de PA gecontroleerde gebieden de PA zelf is, en zij zijn degenen die Israël om hulp moeten vragen als ze dat willen.

Op enkele uitzonderingen na, hebben ze dat niet gedaan, en als ze dat hebben gedaan, heeft Israël hen voorzien van wat ze hadden gevraagd – duizenden vaccins aan de Westelijke Jordaanoever die prompt werden gegeven aan PLO-trawanten, en duizenden meer aan Gaza vanuit Rusland.

4) Op de datum van deze brief had Israël veel meer dan 5000 doses aan Palestijnen gegeven. Vanaf donderdag had Israël meer dan 50.000 doses gegeven aan Palestijnse arbeiders in Israël. Ook had Israël tienduizenden Palestijnse inwoners van Jeruzalem ingeënt die geen staatsburger van Israël zijn. Dit is een flagrante leugen.

5) De medische crisis in Gaza komt helemaal niet van Israël. Israël blokkeert helemaal geen medische voorraden naar Gaza. De Palestijnse Autoriteit heeft de afgelopen tien jaar echter vaak medische basisbenodigdheden en medicijnen beperkt tot Gaza, en Hamas heeft medicijnen gestolen om ze daar met winst door te verkopen aan de Palestijnen. Niets van dit alles werd ooit veroordeeld door de ondertekenaars van deze brief, die zich voordeden als pleitbezorgers van mensenrechten voor Palestijnen.

6) Als de leden van het Congres zeggen dat “kolonialisme van kolonisten … illegaal is volgens het internationaal recht”, hebben ze het niet over de Westelijke Jordaanoever. Ze verwijzen naar Israël zelf. De theoretici die met het idee van ‘kolonistenkolonialisme’ kwamen, verwijzen naar heel Israël. Ik heb nog nooit een academische krant gezien die alleen Joden in Judea en Samaria beschuldigde van “kolonisten kolonialisme” – ze verwijzen altijd naar heel Israël.

Bovendien zeggen de briefschrijvers dat de Verenigde Staten zelf illegaal zijn. Het concept van “kolonisten kolonialisme” werd verzonnen toen duidelijk werd dat Israël geen koloniale staat is aangezien het niet gebonden is aan een grote koloniale macht, maar door Joden die willen terugkeren naar hun thuisland.

Het idee dat mensen die vrijwillig naar een land verhuizen en zich daar vestigen ‘kolonistenkolonialisten’ zijn, is door de academici die het concept hebben bedacht, uitgebreid tot andere landen waar mensen vrijwillig zijn verhuisd om een ​​nieuwe natie op te bouwen – inclusief de Verenigde Staten , Canada. , Australië en andere landen. En diezelfde academici zeggen dat de VS zich vandaag schuldig maken aan kolonistenkolonialisme.

De schrijvers van deze brief zijn niet alleen anti-Israël, maar ook anti-Amerika.

7) Of ze het nu leuk vinden of niet, elke tweestatenoplossing moet Israël veiligheid bieden en het mag Israël niet dwingen honderdduizenden Israëli’s te herplaatsen. Het Trump-plan, met al zijn fouten, is veel realistischer – en daarom een ​​veel waarschijnlijkere weg naar echte vrede – dan de eisen van deze schrijvers, die Judea en Samaria etnisch willen zuiveren van Joden.

8) De brief impliceert dat elke Joodse aanwezigheid in “Oost-Jeruzalem” een misdaad is. Ze zeggen dat de heiligste plaats in het jodendom Judenrein zou moeten zijn. Dit is meer dan walgelijk.

Het is uiterst verontrustend dat leden van het Congres zo bereid zijn om Israël te liegen en te belasteren – evenals de Verenigde Staten zelf. En ze staan ​​te popelen om het op de plaat te doen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ ““Progressive” members of Congress lie about vaccines and more in letter to Blinken” van 14 maart 2021 op de site van Elder of Ziyon

Een gedachte over “Progressieve leden van het Congres liegen over vaccins en meer in brief aan Blinken

Reacties zijn gesloten.