Het alerte gekrakeel van politiek correcte ignoranten, intriganten & verveelde demonstranten

Amerika’s omhelzing van ontwaakte rituelen zoals het omverwerpen van beelden, het hernoemen van scholen en het verbieden van boeken lijkt krankzinnig.

Toch is deze waanzin niet langer de ideologie van ivoren torenacademici die disciplines van twijfelachtige waarde onderwijzen. Het is een woede die nu de technische industrie, de showbizz, het onderwijs en de reguliere media doordringt op een manier die nog maar tien jaar geleden dystopisch leek.

Er zijn talloze ideologische, culturele, politieke en sociologische theorieën die deze quasi-revolutionaire ijver verklaren. Al deze theorieën zijn het over één punt eens: links-liberalen en gematigden beschouwen raciale ongelijkheid niet langer als aanvaardbaar.

Helaas vergeten deze links-liberalen en gematigden dat raciale ongelijkheid geen variabele is die onverdraagzaamheid weerspiegelt, maar een veelheid aan culturele factoren die geen verband houden met ras en racisme.

De zwarte econoom Thomas Sowell heeft de rol van culturele waarden in sociaaleconomische prestaties nauwkeurig gedocumenteerd. Met andere woorden, factoren die geen verband houden met ras, verklaren de meeste sociaaleconomische verschillen in het huidige Amerika.

Dat verklaart waarom zwarte academisch georiënteerde Nigeriaanse Amerikanen of Jamaicaanse Amerikanen sociaaleconomisch succesvoller zijn dan blanken die niet academisch ingesteld zijn.

De onderliggende reden voor ongelijkheid in Amerika is dus niet ras, maar het verschil in waarden en wereldbeeld tussen verschillende gemeenschappen. Opdat er geen sociaaleconomische verschillen bestaan ​​langs etnische lijnen, zouden alle gemeenschappen volledig dezelfde waarden moeten delen. Met andere woorden, tenzij raciale quota systematisch worden afgedwongen, vereist het bereiken van gelijkheid dat alle etnische groepen in Amerika worden gehomogeniseerd.

Is homogeniteit niet in strijd met de kernwaarde van diversiteit? Dat doet het. Maar dat maakt niet uit, want wakker zijn is geen plan om sociale en raciale verschillen te overbruggen. Het is een bende die onder de schijnheilige cover van redactionele artikelen van de New York Times en CNN- rapporten probeert de race tegen de Amerikaanse manier van leven te bewapenen.

Meer fundamenteel is ontwaken zelf een diep racistische onderneming. Het is bedoeld om succesvolle minderheden te vertellen dat ze moeten stoppen hun kinderen op te leiden tot doctors en advocaten en om slecht presterende minderheden te informeren dat hun liefde voor vrije tijd, gezinsleven en carrières in sport, muziek en amusement misplaatst is.

Gelijkheid over raciale grenzen heen vereist dat Mexicaans-Amerikaanse ouders hun kinderen dezelfde passie voor wiskunde bijbrengen die Koreaans-Amerikaanse kinderen ertoe aanzet uit te blinken in het onderwerp. Gelijkheid houdt in dat Joodse ouders ertoe worden aangezet hun kinderen aan te moedigen succesvolle rappers en basketballers te zijn in plaats van afgestudeerden in de rechten of medische opleidingen.

Met andere woorden, wakker worden houdt in dat de verschillen worden uitgewist die van Amerika een vrije en levendige samenleving maken.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Rafael Castro “Woke racism” van 13 maart 2021 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Het alerte gekrakeel van politiek correcte ignoranten, intriganten & verveelde demonstranten

  1. M.a.w. W O K E………., het nieuwste modewoord dat niemand snapt, maar zéér interessant klinkt en waar je natuurlijk bij moet zijn om er ‘sociaal’ bij te horen.

    “Wij zijn Links Liberaal & Sociaal Woke……… en dus zijn wij goed”!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.