Israëlische auto rijdt per ongeluk Arabische wijk in Jeruzalem binnen en wordt bekogeld met stenen

De auto van een Israëlische man werd zaterdag met stenen bekogeld nadat hij per ongeluk de wijk Issawiya in Oost-Jeruzalem was binnengereden.

Volgens berichten in de Hebreeuwse media is de man lichtgewond geraakt en ter plaatse behandeld. Foto’s lieten zien dat zijn achterruit was verbrijzeld:

Eerder zaterdag sloeg en gooide een groep van zo’n 10 gemaskerde vermoedelijke Israëlische “kolonisten” stenen naar een Palestijnse familie op de Westelijke Jordaanoever in een aanval die de familie op video vastlegde.

Volgens de linkse B’Tselem-organisatie werkte de familie Alyan – twee ouders en hun acht kinderen – op hun landbouwgrond in de buurt van de illegale kolonistenpost van Mitzpe Yair, ten zuiden van de stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever, toen de aanval plaatsvond.

Op de beelden zijn de aanvallers te zien die stenen gooien en met knuppels zwaaien terwijl de kinderen gillen en huilen op de achtergrond. Ook zaterdag meldde de linkse Yesh Din-rechtengroep een dag ervoor een aanval door kolonisten op de noordelijke Westelijke Jordaanoever.

Volgens Yesh Din gooiden zo’n 20 kolonisten die uit de richting van de nederzetting Yitzhar kwamen vrijdag stenen naar een wijk in de stad Hawara, waarbij ze twee geparkeerde auto’s beschadigden. De groep heeft onlangs andere aanslagen in het gebied gemeld.


Bronnen:

♦ naar een artikelMasked settlers beat, throw rocks at Palestinian family in West Bank” en een artikelIsraeli car accidentally enters East Jerusalem’s Issawiya, is pelted with rocks” van 13 maart 2021 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.