Vrouwendag in Gaza: Viering van beruchte Palestijnse vrouwelijke terroristen en massamoordenaars

De Commissie van Gedetineerden en Ex-gedetineerdenzaken van de Palestijnse Autoriteit hield een ceremonie in Gaza ter ere van vrijgelaten vrouwelijke gevangenen op Internationale Vrouwendag. Het werd uitgezonden op Palestijnse TV op 8 maart 2021.

De gouverneur van Gaza Ibrahim Abu Al-Naja sprak namens de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas. Hij veroordeelde de nieuwe ambassadeur van de VAE in Israël en voegde eraan toe: ‘Vervloek zij hem en zijn land!’

Palestijnse vrouwelijke terroristen
Een belangrijke functionaris van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) Maryam Abu Daqqa (op 2’15” in de video) prees Palestijnse vrouwelijke terroristen en zei dat ze een integraal onderdeel waren van de gewapende strijd en het verzet tegen het zionisme, vanaf de vroege dagen van de ‘zionistische invasie’ tot de ‘moderne Palestijnse revolutie’.

Ze zei dat Palestijnse vrouwen deel uitmaken van een ‘terreurdriehoek’ die de zionistische entiteit bedreigt – te land, ter zee en vanuit de lucht. Ze gaf het voorbeeld van PFLP-lid Shadia Abu Ghazaleh die werd gedood tijdens het voorbereiden van een bom in 1968, Leila Khaled, die de eerste vrouwelijke vliegtuigkaper was, en Dalal Al-Mughrabi die had deelgenomen aan het Coastal Road Massacre in 1978 in Israël.

Shadia Abu Ghazaleh was actief in de terreurorganisatie Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), bouwde bommen en nam deel aan terreuraanslagen tegen Israël. Terwijl ze een bom voorbereidde voor een aanslag in Tel Aviv in 1968, kwam deze per ongeluk tot ontploffing en kwam ze om het leven.

Leila Khaled is een Palestijnse vluchtelinge en lid van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina. Khaled kreeg publieke aandacht voor haar rol in de TWA-vlucht 840-kaping in 1969 en een van de vier gelijktijdige Dawson’s Field-kapingen het jaar daarop als onderdeel van de campagne van Black September in Jordanië.

Dalal Mughrabi was een Palestijnse militant die lid was van de Fatah-factie van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie en deelnam aan het bloedbad langs de Kustweg in 1978 in Israël. De aanval resulteerde in de dood van 38 Israëlische burgers, waaronder 13 kinderen. Mughrabi en acht andere militanten werden ook gedood tijdens de operatie.


Bronnen:

♦ naar een artikelGaza Ceremony On International Women’s Day Lauds Palestinian Women Terrorists Shadia Abu Ghazaleh, Leila Khaled, Dalal Al-Mughrabi” van 12 maart 2021 op de site van The Middle East Media Research Institute (MEMRI)

Een gedachte over “Vrouwendag in Gaza: Viering van beruchte Palestijnse vrouwelijke terroristen en massamoordenaars

Reacties zijn gesloten.