Emiraten willen voor 10 miljard dollars investeren in Israëlische economie

Plaatje hierboven: Premier Netanyahu twitterde op 30 augustus 2020: “Kijk: een familie in de VAE viert het vredesakkoord met Israël. Vrede maken uit vrede – vrede uit kracht” [beeldbron]

Zijne Hoogheid Sjeik Mohamed bin Zayed, kroonprins van Abu Dhabi en plaatsvervangend opperbevelhebber van de strijdkrachten van de Verenigde Arabische Emiraten kondigde donderdag de oprichting aan van een fonds van $ 10 miljard gericht op strategische sectoren in Israël, na een telefoontje met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Via dit fonds zullen de VAE volgens de aankondiging in en naast Israël investeren in sectoren als energie, productie, water, ruimtevaart, gezondheidszorg en agri-tech.

Het investeringsfonds ondersteunt ontwikkelingsinitiatieven ter bevordering van regionale economische samenwerking tussen de twee landen. Fondstoewijzingen zullen afkomstig zijn van overheidsinstellingen en instellingen uit de particuliere sector.

Het fonds bouwt voort op het historische Abraham-Akkoord en heeft tot doel de economische banden tussen de VAE en Israël – twee van de bloeiende economieën in de regio – te versterken en investeringen en partnermogelijkheden te ontsluiten om sociaaleconomische vooruitgang te stimuleren:

Dit initiatief is een integraal onderdeel van het historische vredesakkoord dat met de steun van de Verenigde Staten is ondertekend door de VAE en Israël, en toont de voordelen van vrede aan door de levens van de volkeren in de regio te verbeteren. Het is een manifestatie van de nieuwe geest van vriendschap en samenwerking tussen de drie landen, evenals hun gemeenschappelijke wil om de regio vooruit te helpen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “UAE Announces $10 Billion Fund for Investments in Israel” van 12 maart 2021 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.