Christen Kerk groef in het geheim een tunnel die door de gemeente Jeruzalem wordt genegeerd

Plaatje hierboven: De route van de geheime tunnel en de weg erboven [beeldbron: Regavim]

Blijkbaar graven niet enkel Hamas, Islamitische Jihad en Hezbollah in het geheim tunnels onder de Israëlische staat, ook christenen doen het en dat nog wel in Jeruzalem zelves!

De Regavim-beweging heeft dinsdag bij de rechtbank van Jeruzalem een ​​petitie ingediend tegen de gemeente Jeruzalem, die het bestaan ​​van een ondergrondse tunnel aanklaagt die werd gegraven door de Kerk van de Dormition, een van de grootste en meest herkenbare katholieke kerken in Jeruzalem.

The Dormition, gelegen net buiten de Zion-poort, op het hoogste punt in het oude Jeruzalem, is opgenomen in het historische beschermingscomplex dat bekend staat als ‘The Sovev Homot [Jerusalem Ramparts] National Park.’

Als gevolg van de juridische druk van Regavim in de afgelopen twee jaar, werd de gemeente Jeruzalem gedwongen om de tunnel te meten en te documenteren, die inbreuk maakt op openbaar bezit in een gebied met veel archeologische overblijfselen.

Sinds de voltooiing van het kaartproject heeft de gemeente Regavims voortdurende verzoeken om documentatie van de tunnel en wetshandhaving ter plaatse genegeerd.

De berg Sion, een van de toegangspoorten tot de oude stad van Jeruzalem, staat bekend om zijn ongeëvenaarde historische en archeologische belang voor de drie monotheïstische religies.

Het gedeelte van de berg dat wordt beschermd door het ‘Sovev Homot (Ancient Jerusalem Ramparts) National Park’ bevat tal van archeologische vindplaatsen, waaronder de site die is geïdentificeerd als het graf van koning David, de stadsmuren uit het Hasmonese tijdperk en de stadsmuur uit de Eerste Tempel.

Plaatje hierboven: de kerk en de abdij van de Kerk van de Dormitionwerd op de berg Sion in Jeruzalem, werd gebouwd door een Duitse Benedictijner Orde in 1906 [beeldbron: Lonely Planet]

Ondanks het nationale, religieuze, wetenschappelijke en historische belang van het gebied als geheel, heeft de Dormition Kerk een ondergrondse tunnel gegraven van meer dan 100 meter lang om de kerk te verbinden met ‘Beit Josef’, een slaapzaal / pension dat het in de buurt een tijd geleden heeft gebouwd.

Jarenlang was het bestaan ​​van de tunnel niets meer dan een gerucht dat werd gedeeld onder lokale bewoners en joodse instellingen die actief zijn op de berg Zion, totdat Regavim in 2019 een officieel verzoek aan de gemeente Jeruzalem stuurde om het bestaan ​​en precieze details van de locatie van de tunnel te bevestigen, om te bepalen in welke mate het openbaar land binnendringt en in hoeverre onschatbare oudheden mogelijk zijn geschaad door het onbewaakt graven.

Vorig jaar, als resultaat van de eis van Regavim en nadat de gemeente Jeruzalem moest toegeven dat er in feite een ‘oude tunnel’ is bij Beit Josef, werd officiële documentatie uitgevoerd namens de gemeente Jeruzalem; De illegale ondergrondse doorgang van zo’n 150 meter werd eindelijk gedocumenteerd.

Uit het onderzoek bleek dat er langs het pad van de tunnel ondergrondse kamers zijn met oude artefacten, en dat de tunnel zelf in belangrijke mate openbaar terrein binnendringt. Deze illegale doorgang werd gegraven zonder vergunning, in strijd met bestaande stedenbouwkundige voorschriften en de archeologische beschermingswet van Israël, zonder enig toezicht door ingenieurs of archeologen, zoals vereist door de wet, en heeft mogelijk oudheden en andere artefacten beschadigd.

Ondanks haar bevindingen heeft de gemeente de gemeentelijke grondbelasting van de kerk niet in rekening gebracht voor de illegale tunnel, terwijl van alle andere inwoners van de stad wordt verwacht dat ze deze en andere belastingen en tarieven betalen of zware boetes krijgen.

De advocaten Avi Segal en Yael Cinnamon van de Regavim-beweging, zeiden:

Toen de details duidelijk werden, eisten we keer op keer dat de gemeente Jeruzalem de documentatie van haar bevindingen publiceerde, zoals vereist door de wet op de vrijheid van informatie. We eisten verder dat er onmiddellijk toezicht-, inspectie- en wetshandhavingsprocedures zouden worden gevolgd om de site in de vorige staat te herstellen door de tunnel af te sluiten of te slopen. We hebben deze petitie alleen ingediend toen onze herhaalde verzoeken aan de gemeente Jeruzalem niet werden beantwoord.

Video: The Church’s secret tunnel hidden by the Jerusalem Municipality


Bronnen:

♦ naar een artikelThe Church’s secret tunnel – hidden by the Jerusalem Municipality” van 10 maart 2021 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelThe secret tunnel being hidden by the Jerusalem Municipality” van 10 maart 2021 op de site van Regavim

Een gedachte over “Christen Kerk groef in het geheim een tunnel die door de gemeente Jeruzalem wordt genegeerd

  1. De Israelische regering gaat zo zo laks om met haar grondgebied/eigendommen dat ze op een dag voor een behoorlijk verrassing kan komen te staan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.