Sympathisant van Hamas aangehouden in Singapore wegens plannen van aanslag op synagoge

Plaatje hierboven: De synagoge Maghain Aboth in Singapore, werd in 1878 gebouwd en is daarmee de oudste synagoge van Zuidoost Azië. De stadstaat Singapore telt ca. 300 Joden [beeldbron: Wikimedia]

De autoriteiten in Singapore maakten woensdag de detentie bekend van een 20-jarige man die verdacht wordt van het plannen van een mesaanval op joden die een synagoge verlaten.

Amirull Ali (plaatje rechts) – die fulltime nationaal militair was bij de Singapore Armed Forces (SAF) toen hij in februari werd gearresteerd – zou naar verluidt van plan zijn geweest om drie joodse mannen aan te vallen na de sabbatdienst in de synagoge Maghain Aboth in de Zuidoost-Aziatische stadstaat.

Op woensdag zei de Interne Veiligheidsdienst (ISD) van Singapore dat Ali – die “woedend was over het Israëlisch-Palestijnse conflict”, volgens het lokale nieuwsbericht de Straits Times – de mannen had aangevallen in de veronderstelling dat ze in het Israëlische leger hadden gediend dat zij daarom vermeende wreedheden tegen Palestijnen hadden gepleegd.

Ali wordt vastgehouden op grond van de Internal Security Act (ISA) van Singapore.

Ali zou naar verluidt zijn plannen twee keer hebben opgeschort, omdat hij vreesde dat hij het ‘martelaarschap’ niet zou bereiken als hij na de aanval zou worden gearresteerd en ter dood veroordeeld. In plaats daarvan maakte hij plannen om naar Gaza te reizen om zich bij de terroristische organisatie Hamas aan te sluiten.

Woensdagochtend bezocht een groep moslimleiders de Maghain Aboth Synagoge – het oudste joodse gebedshuis in de regio, gebouwd in 1878 – om hun solidariteit en vriendschap met de joodse gemeenschap te uiten.

De bijeenkomst omvatte Mufti Nazirudin Mohd Nasir, CEO Esa Masood van de Islamitische Religieuze Raad van Singapore, en het hoofd van het Harmony Center, Liyana Rosli Asmara, evenals opperrabbijn Mordechai Abergel en de leiders van de Joodse Welzijnsraad Nash Benjamin en Reuben Khafi.

Rabbijn Abergel zei tegen verslaggevers na de bijeenkomst:

We hebben een geweldige relatie met onze moslimvrienden. We breken samen het brood, we ontmoeten elkaar voor sociale evenementen. We hebben regelmatig bijeenkomsten, we praten regelmatig met elkaar. Dus ik denk echt niet dat dit iets is dat onze relatie zal beïnvloeden, niet in de laatste plaats.

Op een bevolking van 5.7 miljoen inwoners telt Singapore ca. 855.000 moslims en ongeveer 300 Joden. Velen van hen zijn zakenmensen en expats uit de VS, Australië, Nieuw-Zeeland, Marokko, België, het VK, Zuid-Afrika en Israël.

Plaatje hierboven: Singapore, 17 juni 2016. Pro-Israël onderwijs- en belangenbehartigingsorganisatie StandWithUs plaatste deze afbeelding die werd ingezonden door een Singaporese coterie [beeldbron: Coconuts Singapore].

Dit is wat deze groep jonge Singaporezen zei, samen met de foto van hen waarbij ze poseren voor een Israëlische vlag:

Als Singaporezen zijn we Israël dankbaar voor de hulp van de IDF tijdens de kinderjaren van ons land. Ons leger en ons land zijn schatplichtig aan Israël. Als Chinezen met een oude cultuur, zijn we geïnspireerd door de Joodse cultuur, die van een vergelijkbaar vintage is als de onze. Chinezen en joden hebben veel van elkaar te leren. Als christenen zijn we liefhebbers van Israël en al zijn mensen. Het is de geboorteplaats van het christendom en staat centraal in de komst van HaMashiach. We blijven berouwvol voor antisemitisme in het christelijke erfgoed en zijn vastbesloten om terug te keren naar de joodse wortels van het geloof. Vandaag vieren we deze dingen die ons hart vervullen. We staan ​​achter Israël, we staan ​​achter Jeruzalem, nu en altijd. Am Yisrael Chai!


Bronnen:

♦ naar een artikelHamas Sympathizer Detained in Singapore for Allegedly Planning Knife Attack on Synagogue” van 10 maart 2021 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikel van Gauthier Vincent “Un islamiste de Singapour préparait un attentat à l’arme blanche contre des juifs” van 10 maart 2021 op de site van FL24

♦ naar een artikel van Hariz Baharudin “20-year-old who planned to kill Jews outside synagogue detained” van 10 maart 2021 op de site van The Straits Times

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.