Andermaal ‘Zionistische Politiestaat’ graffiti geklad op muren in Oost-Londen

Graffiti met de tekst ‘Zionist Police State’ is deze week voor de tweede keer verschenen in Oost-Londen, dit keer in Tower Hamlets.

Het vandalisme op Chambord Street komt net nadat de politie zei dat ze graffiti met dezelfde boodschap in Hackney aan het onderzoeken waren. De politie meldde de graffiti aan de Tower Hamlets Council en is sindsdien verwijderd.

Er zijn nog geen arrestaties verricht en het is onduidelijk of de twee incidenten verband houden. Een woordvoerder van de Community Security Trust (CST) zei: “Er zijn de afgelopen weken verschillende incidenten geweest met deze graffiti en afgelopen zomer in hetzelfde gebied. CST verzamelt de informatie voor een rapport over al deze informatie om met de politie te delen.”

Uit de analyse van Campaign Against Antisemitism van de statistieken van het Home Office blijkt dat in Engeland en Wales gemiddeld meer dan drie haatmisdrijven elke dag op joden worden gericht, waarbij joden bijna vier keer meer kans hebben om het doelwit te zijn van haatmisdrijven dan welke andere geloofsgroep dan ook.


Bronnen:

♦ naar een artikelSecond daubing calling UK a ‘Zionist police state’ discovered in east London” van 3 maart 2021 en een artikelPolice investigating ‘UK Zionist police state’ graffiti daubed on building” van 1 maart 2021 op de site van Jewish News

♦ naar een artikelSecond instance this week of zionist police state graffiti appears in East London” van 3 maart 2021 op de site van Campaign Against Antisemitism

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.