Iraanse minister van Defensie dreigt om Tel Aviv en Haifa ‘met de grond gelijk te maken’

Plaatje hierboven: De Iraanse minister van Defensie Amir Hatami was op zondag 26 augustus 2018 in de Syrische hoofdstad Damaskus om er de permanente aanwezigheid van Iran in het gebied en de vriendschapsbanden met het regime van president Bashar al-Assad te bevestigen [beeldbron: screenshot YouTube]

De Iraanse minister van Defensie Amir Hatami dreigde zondag om de steden Tel Aviv en Haifa “met de grond gelijk te maken” als Israël een preventieve aanval op de Islamitische Republiek zou lanceren, meldt i24NEWS.

Tegelijkertijd heeft Hatami ook de kans verkleind dat er directe vijandelijkheden tussen de twee landen uitbreken, door te zeggen dat Israël zich terdege bewust is van de mogelijke gevolgen van dergelijke acties. “Soms maakt het zionistische regime [Israël] uit wanhoop grote claims tegen de Islamitische Republiek Iran om het naar verluidt te bedreigen”, zei de Iraanse minister van Defensie.

“Het moet weten dat als het iets verdomd doet, we Tel Aviv en Haifa met de grond gelijk maken”, waarschuwde hij. Hatami voegde eraan toe dat Iran genoeg middelen heeft om “de stabiliteit van het land te handhaven” en pochte op zijn regionale macht via “verzetsgroepen”.

Zijn opmerkingen kwamen drie dagen nadat minister van Defensie Benny Gantz aan Fox News vertelde dat Israël mogelijk gedwongen kan worden om eenzijdige actie te ondernemen tegen het nucleaire programma van Iran als de wereld er niet in slaagt het aan te pakken.

Gantz zei dat Israël talloze doelen in Iran heeft geïdentificeerd die zijn vermogen om een ​​atoombom te ontwikkelen zouden schaden. “Als de wereld ze eerder tegenhoudt, is het heel goed. Maar zo niet, dan moeten we onafhankelijk staan ​​en moeten we onszelf verdedigen”, voegde hij eraan toe.

Hatami’s opmerkingen volgen ook op het recente incident waarbij een vrachtschip van een Israëlisch bedrijf werd aangevallen met een raket terwijl het door de Golf van Oman voer, een aanval die door Israëlische functionarissen op Iran werd verweten.

Dit is niet de eerste keer dat Hatami of andere Iraanse functionarissen Israël hebben bedreigd. In 2019 waarschuwde de Iraanse minister van Defensie dat de vorming van een door de VS geleide vloot in de Golf “de onveiligheid zou vergroten” en dat elke Israëlische betrokkenheid “rampzalige gevolgen” zou hebben voor de regio.

De Iraanse hoogste leider ayatollah Ali Khamenei is ook berucht om zijn aanvallen op Israël. Hij heeft in het verleden verschillende keren naar de Joodse staat verwezen als ‘kanker’ en gedreigd Tel Aviv en Haifa te ‘vernietigen’. Het hoofd van de Iraanse Revolutionaire Garde, generaal Hossein Salami, heeft gewaarschuwd dat Iran bereid is de Verenigde Staten en Israël aan te vallen als ze daar een reden voor geven.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Iranian Defense Minister threatens to raze Tel Aviv and Haifa” van 8 maart 2021 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIran’s defense minister threatens to destroy Tel Aviv, Haifa if Israel launches attack” van 7 maart 2021 op de site van i24NEWS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.