Britse school onderwijst 7-jarigen dat de Joden Christus hebben vermoord

Plaatje hierboven: Kansas, VS, vrijdag 18 september 2009. Christen antisemieten van de Westboro Baptist Church, in Topeka, Kansas, stonden op van hun bidstoelen en demonstreerden aan de poorten van de Universiteit van Oklahoma naar aanleiding van het Joodse nieuwjaar aka Rosh Hashanah

De directeur van een Britse educatieve website heeft zijn excuses aangeboden voor een huiswerkopdracht waarin de Joden de schuld kregen van de moord op Jezus, en trok deze terug van zijn site.

Chris Spolton, die de Topmarks-site runt, verwijderde de opdracht eerder deze week na een klacht van een moeder, Joanne Bell. Haar 7-jarige zoon had van zijn leraar religieuze studies op school de instructie gekregen om de opdracht te voltooien voordat Bell hem zag en markeerde op sociale media, meldde de Daily Mail donderdag.

“Wat voor kwaad heeft het ooit gedaan om Joden af ​​te schilderen als bloeddorstig en als enige verantwoordelijk voor de dood van de vermeende zoon van God, Jezus”, tweette ze sarcastisch. De school waarvan de leraar de opdracht had gegeven, bood ook zijn excuses aan bij Bell.

De opdracht omvatte een dia met de titel ‘Het proces van Jezus’ waarop stond dat ‘de Joodse leiders wilden dat Jezus schuldig was’ en ‘mensen betaalden om over hem te liegen’ en lieten hem naar Pontius Pilatus, de Romeinse gouverneur, brengen op beschuldiging van belediging van God.

Een tweede plaat beschrijft Pilatus als een buiging voor de wil van de Joodse missen en hun ‘hogepriesters, die wilden dat Jezus stierf’, voordat ze ermee instemden Jezus te laten kruisigen.

De katholieke kerk beweerde in een document uit 1965 met de titel Nostra Aetate dat “de Joodse autoriteiten en degenen die hun voorbeeld volgden, aandrongen op de dood van Christus”, maar dat dit niet ten laste kan gelegd worden van de huidige Joden en ook niet tegen de Joden die leefden tijdens de kruisiging. .

Spolton maakte de dia’s 20 jaar geleden toen hij ‘jong en naïef’ was, schreef hij aan Bell, en ‘op basis van boeken die in de plaatselijke bibliotheek werden gevonden’.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “British elementary school gives homework assignment about Jews’ part in killing Jesus” van 5 maart 2021 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelPRIMARY SCHOOL AND EDUCATION RESOURCE PROVIDER APOLOGISE AFTER HANDING SEVEN YEAR OLDS HOMEWORK TEACHING THAT THE JEWS KILLED JESUS” van 5 maart 2021 op de site van Campaign Against Antisemitism

Een gedachte over “Britse school onderwijst 7-jarigen dat de Joden Christus hebben vermoord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.