Ambtenaar van Amerikaans ministerie van Buitenlandse Zaken: ‘Joodse ideeën vergiftigen mensen’

Een medewerker van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Fritz Berggren genaamd, ontpopte zich als een blogger die zich toelegt op het aanvallen van Joden en het promoten van blank christelijk nationalisme.

Berggren schreef op 4 oktober 2020, in een post op zijn website met de titel

Jezus Christus kwam om de hele wereld te redden van de Joden – de grondleggers van de oorspronkelijke Antichrist-religie, zij die het zaad zijn van de Slang, dat broedsel van adders. Joden zijn niet Gods uitverkoren volk. Joods-christelijk is antichrist. Joodse ideeën vergiftigen mensen.

Berggren deelt zijn extremistische en antisemitische opvattingen al jaren onder zijn echte naam terwijl hij werkte als ambtenaar op middenniveau. Politico meldde de connectie vrijdag voor het eerst nadat hij was getipt door huidige en voormalige ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Berggren omarmt het idee, dat veel voorkomt bij extreemrechts, dat blanken het risico lopen te worden geëlimineerd door demografische veranderingen en georganiseerde vervolging. Hij vecht gewoonlijk tegen Black Lives Matter en andere sociale bewegingen die met links worden geïdentificeerd.

Vrijdagmiddag publiceerde hij een nieuw bericht met de titel ‘Welkom, lezers van Politico!‘ Hij sloot de post af met een PS: ‘Als je het nog niet hebt vermoed, mijn ideeën zijn van mijzelf en geen weerspiegeling van een werkgever, bedrijf, agentschap, land, enz.’

Politico meldde dat Berggren werkt voor een afdeling van het State Department die verantwoordelijk is voor Speciale immigrantenvisa voor Afghanen. Hij wordt al in 2009 geïdentificeerd als een medewerker van de buitenlandse dienst. Volgens biografische informatie die door Berggren online wordt gedeeld, heeft hij een doctoraat van de Universiteit van Miami.

Zijn naam staat inderdaad op de website van de universiteit, wat aangeeft dat hij in 2001 een proefschrift voltooide over Gerardo Machado, een Cubaanse dictator uit het begin van de 20e eeuw.


Bronnen:

♦ naar een artikel “‘Jewish ideas poison people,’ State Department official writes on Christian nationalist blog” van 26 februari 2021 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Een gedachte over “Ambtenaar van Amerikaans ministerie van Buitenlandse Zaken: ‘Joodse ideeën vergiftigen mensen’

  1. En hier is er nóg een…….”Jesus kwam op de wereld om die te redden van de Joden”.

    Ik verbaas me echt stééds opnieuw over de domheden die deze ‘Christenen’ uitkramen.

    Het State Department verdient overigens een diploma van armoede over zoveel slechte mensenkennis om dit soort mensen in dienst te nemen.

    Het maakt wel duidelijk waarom precies het State Department al sinds mensenheugnis in meer of mindere mate anti Israel is.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.