Universiteit van Michigan ontslaat professor wegens antisemitische en racistische posts op sociale media

Ferris State University, een openbare onderzoeksschool in Big Rapids, Michigan, heeft vorige week een professor ontslagen wegens het gebruik van antisemitisch, racistisch, homofoob en ander opruiend taalgebruik op sociale media.

Thomas Brennan, een hoogleraar natuurwetenschappen, had getweet over een ‘Joodse maffia‘ en noemde de COVID-19-pandemie een ‘Joodse revolutie‘, volgens een artikel afgelopen herfst in de universiteitskrant waarover verder werd gerapporteerd door USA Today, de Detroit Free Press en andere verkooppunten.

Brennan gebruikte het N[igger]-woord ook in zijn toespraak over de prominente zwarte natuurkundige Neil deGrasse Tyson.

Na zijn ontslag twitterde Brennan:

Mijn verdediging is dat ik handelde en sprak uit wanhoop, veroorzaakt door een persoonlijke crisis met extreem pijnlijke migraine, EMF-gevoeligheid en een reeks herhaalde inbraken in mijn huis.

EMF verwijst naar elektromagnetisch veld.

In een aparte verklaring waarin hij zichzelf krachtig verdedigde, ontkende Brennan dat hij een antisemiet was. “Ik geloof niet dat joden uit de middenklasse betrokken zijn bij een internationale samenzwering, alleen dat een klein aantal van hun elites dat wel is,” legde hij uit.

Israël en de Joden mogen niet de schuld krijgen van de misdaden van een klein aantal gangsters zoals Jeffery Epstein of Ghislane Maxwell [sic] die pedofiele chantage gebruikten om Amerikaanse politici te controleren. Ik ben geen antisemiet. Ik houd van en respecteer Joden, net als alle rassen, en ik bid voor Israël, net zoals ik bid voor Amerika.

Brennan waarschuwde verder dat “de hele wereld in de ban is geraakt van een satanische, globalistische elite.” “Hun einddoel is een technocratische, één-wereldregering, waar iedereen, Jood en heiden, 24/7 gechipt en gevolgd zal worden”, zei hij.

FSU-president David Eisler kondigde maandag aan dat Brennan naar aanleiding van zijn opmerkingen met administratief verlof was geplaatst en zei dat de universiteit de beledigende uitspraken van de professor veroordeelde, meldde het lokale nieuwscentrum MLive.

Onze universiteit is gebaseerd op het concept dat onderwijs altijd voor alle mensen is, dat alle mensen hier welkom zijn. We verwerpen deze verklaringen krachtig, veroordelen ze en zullen ze niet tolereren. We hebben hard gewerkt om een ​​meer diverse universiteit te worden, en deze uitspraken laten duidelijk zien hoe één persoon het werk van velen kan vertragen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Gabe Friedman “Michigan university fires professor for anti-Semitic and racist social media posts” van 1 maart 2021 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)(

♦ naar een artikel “Conspiracy-Mongering Professor at Michigan University Placed on Leave After Antisemitic Tweets” van 24 november 2020 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikel van Jackie Salo “Michigan professor put on leave for calling COVID-19 a ‘leftist stunt’” van 24 november 2020 op de site van The New York Post

♦ naar een artikel van Patrick Kelleher “University professor who tweeted about ‘f*gs’ and dismissed COVID-19 as a ‘leftist stunt’ has been placed on leave” van 24 november 2020 op de site van Pink News

Een gedachte over “Universiteit van Michigan ontslaat professor wegens antisemitische en racistische posts op sociale media

  1. De zoveelste Christelijke gek die Jesus gebruikt om los te gaan op Joden……om nog maar te zwijgen over de rest van zijn gestoorde tirades.

    Deze prof. moet dringend een ontwenningscursus volgen in het gekken instituut waar zijn hele zijn moet worden ontmanteld om (indien mogelijk) met nieuwe componenten te worden herbouwd.

    Indien dit niet mogelijk is, gewoon daar laten zitten!

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.