1800 Israëlische militaire leiders vragen Joe Biden om niet terug te keren naar nucleair akkoord met Iran

Een groep van 1.800 gepensioneerde Israëlische generaals, officieren en Mossad-agenten hebben een brief geschreven aan de Amerikaanse president Joe Biden waarin ze hem aansporen niet terug te keren naar de nucleaire deal van 2015 met Iran.

In de brief van 1 maart zegt de groep, die de naam ‘Habithonistim‘ draagt, dat zij “met grote bezorgdheid’ heeft toegekeken terwijl de regering-Biden tracht terug te keren naar de ‘gebrekkige beginselen” van het Gezamenlijk Comprehensive Plan of Action (JCPOA ):

Vanuit een strikt veiligheidsperspectief vormt [opnieuw toetreden tot het akkoord] een existentiële bedreiging voor de Joodse staat. Het zou ook in strijd zijn met het door uw regering gestelde doel om het Midden-Oosten te stabiliseren. Een dergelijke [een] actie zou Israël en soennitische bondgenoten in een gevaarlijke hoek duwen en mogelijk een enorme nucleaire wapenwedloop doen ontbranden.

Voormalig president Donald Trump trok zich in mei 2018 terug uit de JCPOA, waarbij hij sancties opnieuw oplegde en zelfs strengere sancties toevoegde aan Teheran. Biden heeft aangegeven dat hij opnieuw wil toetreden tot het akkoord als Iran weer volledig voldoet, maar Iran heeft geëist dat eerst alle sancties worden opgeheven.

Habithonistim werd in 2020 opgericht door een groep gepensioneerde Israëlische generaals. De JCPOA, zo stelt de brief, verleende het Iraanse regime een ‘veilige weg’ om een ​​groot nucleair arsenaal te verwerven. Zelfs de beperkingen die de deal oplegde, zijn verstreken of zullen binnenkort ‘aflopen’, en hij voegde er verder aan toe:

Wat nodig is, is niet te bezwijken voor de valse kritiek en nucleaire chantage van Iran, en de maximale druksancties te gebruiken om te eisen dat Iran een effectievere deal accepteert die geen zonsondergangclausules bevat, en zal garanderen dat Iran nooit de capaciteit zal hebben om kernwapens te produceren. Een deal die de militaire nucleaire faciliteiten ontmantelt, zorgt voor echte inspecties overal en altijd, verrijking voor zeer lange tijd beperkt of verhindert en zorgt voor afleveringssystemen (ballistische raketten).

Habithonistim directeur IDF Brig. Generaal (res.) Amir Avivi, die de brief initieerde, zei dat degenen die suggereerden dat het JCPOA gunstig was voor de veiligheid van Israël, ‘buiten het bereik en politiek gemotiveerd’ waren. “Iran moet verantwoordelijk worden gehouden voor zijn wereldwijde agressie en mag nooit een atoombom krijgen“, voegde hij eraan toe.

De brief besluit met de volgende mededeling:

President Biden, uw 40-jarige geschiedenis als ambtenaar heeft duidelijk aangetoond dat de veiligheid van Israël iets is dat u serieus neemt. Het Iraanse regime [lijkt] een deal te verwachten die even gunstig voor hen is als het oorspronkelijke JCPOA. Je hebt een unieke kans om hen van die misvatting [te ontmaskeren] door te onderhandelen over een deal die Israël, het Midden-Oosten en de Verenigde Staten van Amerika beschermt tegen een machtig en nucleair bewapend Iran.

De groep stuurde ook een kopie van de brief naar het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.


Bronnen:

♦ naar een artikel1,800 former Israeli generals, service members urge Biden not to return to JCPOA” van 1 maart 2021 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Een gedachte over “1800 Israëlische militaire leiders vragen Joe Biden om niet terug te keren naar nucleair akkoord met Iran

 1. Als je het “”rechtse”” Fox nieuws een beetje volgt, dan slaat de angst je om het hart.

  Zoals voorspeld is deze president alleen president in naam.

  Anderen runnen de show en die zijn links, linkser & ultra links, pro China, pro Iran, anti Israel & anti Amerika (behalve voor inellectuele gelijkgezinden) etc.etc.etc.etc.

  De rest word doodgezwegen of gecensureerd door de media.

  De stromen (niet gevaccineerde) illegalen staan aan de grens met de nieuwe politiek van ‘oppakken & vrijlaten aan US kant.

  Er blijken meer kinderen dan ooit van hun ouders gescheiden te worden en in de kooien (door Obama gebouwd) geplaatst.

  Vice president Mamala Kamala word klaargestoomt om met buitelandse leiders te onderhandelen in naam v.d. president.

  Het $ 1.9 triljoen Corona hulppakket voor Amerikanen blijkt een afbetalingspakket voor trouwe Democraten & Biden helpers bij de verkiezingen.

  etc.etc.etc.etc.

  Veel goeds is dus niet van deze regering te verwachten!

  Het is, zoals werd voorspeld, een regering dat zijn vijanden steunt & bondgenoten weert.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.