Gazaanse terreurgroep Volksverzet Comités roept op om gewapende strijd tegen Israël te hervatten

Plaatje hierboven: Gewapende terroristen van de Gazaanse Nasser Salah al-Din Brigades, aka de moordbrigade van de Palestijnse terreurorganisatie Volksverzet Comités (PRC)

De Palestijnse rivaliserende terreurorganisaties Hamas (Gaza) en Al Fatah (Ramallah) lijken dan wel op weg te zijn naar verzoening en plannen samen verkiezingen voor parlement en president, maar Gaza telt uiteraard vele terreurfacties die duidelijk een andere lijn volgen en kiezen voor de harde gewapende strijd tegen de Joodse staat.

Eén van die gewapende terreurgroepen zijn de Palestijnse Volksverzet Comités (PRC) en hun moordbrigade gekend als de Nasser Salah al-Din Brigades. Op donderdag 25 februari 2021 gaf de PRC een persbericht bericht uit waarin  waarin zij hun oproep tot de gewapende strijd tegen Israël herhaalden:

De Israëlische bezetting verstaat alleen de taal van geweld, vuur en buskruit. Het bloed van de martelaren zal een vloek en een vlek blijven op het voorhoofd van de bezetting en degenen die bij hen zijn, een baken en een kompas voor ons volk en hun verzet tegen Jeruzalem en al-Aqsa. De geschiedenis van de Israëlische bezetting bulkt van bloedbaden, massamoorden en ontheemding, en het moet verantwoordelijk worden gehouden voor deze voortdurende misdaden.

Nasser Saladin Brigades (PRC)
De Nasser Saladin Brigades, de militaire vleugel van de Gazaanse terreurgroep Volksverzet Comités (PRC) namen ondermeer deel aan Operatie Dispersieve Illusie, die resulteerde in de ontvoering in juni 2006 van de Israëlische soldaat korporaal Gilad Shalit, die na 5 ¼ jaar gijzeling in oktober 2011 werd vrijgelaten in ruil voor 1027 Palestijnse terroristen en massamoordenaars. De groep is tevens gekend voor het uitschakelen van een Merkava tank van het Israëlische Leger (IDF).

De Nasser Brigades waren bijzonder actief in de drie opeenvolgende conflicten met Israël (tussen 2008 en 2014) die door Hamas werden georganiseerd. Enkele commandanten van de Nasser Brigades, Imad Hammad en Kamal al-Nairab, werden gedood op 18 augustus 2011 tijdens een luchtaanval van de IAF op Rafah, een Palestijnse stad in het zuiden van de Gazastrook aan de grens met Egypte.

Plaatje hierboven: De Nasser Saladin Brigades op training maar eerst wat inspiratie opdoen uit de Koran, het handboek van de Palestijnse jihadist …. [beeldbron: Safa]

vrouw-rpgPlaatje hierboven en onder: Zowel vrouwen als kinderen zijn goed vertegenwoordigd in de Nasser Saladin Brigades van de Palestijnse Volksverzet Comités (PRC) zoals hierboven twee brigadisten die een raketlanceerder (RPG) hanteren en hieronder gaan de kids van de PRC mee op training [beeldbron: Safa]


Bronnen:

♦ naar een artikelVerzetscomités: De Bezetting begrijpt alleen de taal van kracht, vuur en buskruit” van 25 februari 2021 op de site van Maan News Agency (MNA)

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Gaza terrorist organization threatens Israel – Terrorist organization in Gaza warns Israel that in the next escalation, its army will have to deal with attacks along all borders” van 26 december 2019 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.