Opperste leider waarschuwt de wereld: ‘Iran mag uranium verrijken tot 60%’

De Opperste Geestelijke Leider van Iran, de 81-jarige ayatollah Ali Khamenei (plaatje hierboven), dreigde maandag zijn nucleaire wetenschappers te bevelen het uranium van het land te verrijken tot 60 procent, “in overeenstemming met de behoeften van het land”, zoals hij het uitdrukte.

Het dreigement ging gepaard met het officiële verbod op inspecties door het Internationaal Atoomenergieagentschap van de Verenigde Naties, dat dinsdag begon.

Khamenei legde de verklaring af tijdens opmerkingen aan het einde van de achtste sessie van de vijfde termijn van de Assembly of Experts for the Leadership, aldus het Tasnim News Agency. In zijn toespraak beweerde Khamenei dat Iran niet bezig is met de productie van kernwapens.

Ali Khamenei zei:

Natuurlijk blijft Iran niet beperkt tot een verrijking van 20 procent. En er is de mogelijkheid om de verrijking tot 60 procent te verhogen in overeenstemming met de behoeften van het land. Het parlement keurde een wet goed met betrekking tot de nucleaire kwestie en de administratie verwelkomde deze. Als God het wil, wordt morgen een ander deel van deze wetgeving geïmplementeerd. Deze wet, die goed is, moet precies worden uitgevoerd.

Iran begon officieel met het verbod op inspecties door het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) van de kerncentrales en andere atoomfaciliteiten van het land, meldden door de staat gerunde persbureaus en de staatstelevisie dinsdag. Teheran zei ook dat beelden van zijn nucleaire faciliteiten voor het IAEA zouden worden achtergehouden, maar hoopte dat sommige zouden worden overgedragen als de sancties worden opgeheven.

Khameneii zei:

Die internationale zionistische clown (een directe verwijzing naar de Israëlische premier Benjamin Netanyahu) heeft gezegd dat ze Iran niet zullen toestaan ​​kernwapens te produceren. Ten eerste, als we een dergelijke intentie hadden, zouden zelfs degenen die machtiger zijn dan hij ons niet kunnen stoppen. Ten tweede zijn we niet op zoek naar kernwapens. Dit is gebaseerd op islamitische grondbeginselen en bevelen die wapens verbieden die worden gebruikt voor het doden van gewone mensen. Degene die 220.000 mensen met kernwapens afslacht, is de VS.

Ook op dinsdag waarschuwde een Iraanse militaire top-commandant Israël dat het “de prijs zal moeten betalen” voor het bedreigen van de nationale veiligheid van Iran. Generaal-majoor Gholam Ali Rashid, commandant van het hoofdkantoor van Khatam al-Anbia. De waarschuwing kwam tijdens de ontmoeting van Rashid dinsdag (23 februari) met militaire topofficieren. De commandant zei:

Door Iran uit te dagen tot een totale confrontatie en de nationale veiligheid van Iran te bedreigen, zal het zionistische regime ongetwijfeld de prijs betalen voor strategische misrekeningen en zijn maatregelen. Het zionistische regime Washington provoceert tot oorlogen die zouden kunnen resulteren in het doden van Amerikaanse soldaten, om instabiliteit en botsingen in de regio te bevorderen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Supreme Leader Warns Iran May Enrich Uranium to 60%, Says ‘Intl Zionist Clown Can’t Stop Us’” van 23 februari 2021 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.