FBI arresteert Capitool relschopper die zei dat ‘Joden en Israël andere regeringen controleren’

Christian Secor is een UCLA-student die is aangeklaagd tijdens de oproer in het Capitool van 6 januari 2021 nadat hij werd betrapt op foto’s terwijl hij in de Senaatsstoel van de vice-president zat (plaatje hierboven), zegt de FBI. Volgens het Amerikaanse advocatenkantoor voor het District of Columbia werd Secor op 16 februari gearresteerd in Californië.

De 22-jarige Secor was te zien in video’s en foto’s terwijl hij in de stoel zat die eerder werd bezet door vice-president Mike Pence, zei de FBI in een aanklacht. Hij werd ook gezien met een vlag door het hele Capitool en op de Senaatsvloer nadat hij het gebouw had doorbroken tijdens het beleg, zeiden FBI-agenten.

Secor en de Universiteit van California in Los Angelos (UCLA) hebben geen opmerkingen gemaakt over zijn arrestatie. Het was niet meteen duidelijk of Secor een advocaat heeft ingehuurd die namens hem commentaar zou kunnen geven. De zaak tegen Secor werd op 17 februari gesloten nadat hij voor het eerst in de rechtbank was verschenen.

Volgens de FBI beschreef Secor het fascisme in één tweet als “episch”, en valideerde het de Charlottesville tiki fakkelmars 2017 met gezangen van “Joden zullen ons niet vervangen”.

De FBI zei dat Christian ‘Laser Eyes’ Secor ook op Twitter beweerde een stagiair te zijn voor Michelle Malkin, en schreef in een tweet waarin ze werd genoemd: “Kijk maar naar de hoogtepunten van Nick Fuentes. We steunen nationalisme overal. Wat we niet steunen, is dat Israël de politiek beïnvloedt of extreem joods boven vertegenwoordiging in politiek relevante sectoren. “

Grayson Peters, een joodse student die eerder de aandacht vestigde op Secor, zei tegen de Register:

Het is een heel surrealistisch gevoel dat de mensen waar je op de campus langsloopt, of met wie je misschien een les hebt, misschien mensen zijn. die denken dat je niet in dit land thuishoort, of je dood wensen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ben Sales “FBI arrests Capitol rioter who said Jews and Israel control other governments” van 19 februari 2020 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Tom Cleary “Christian Secor: UCLA Student Charged in Capitol Riot” van 18 februari 2021 op de site van Heavy.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.